Uppgifter: Allsvenska stjärnan kan frias från misstankarna

Foto: THINKSTOCK
FOTBOLL

I slutet av september begärdes en allsvensk stjärna häktad misstänkt för sexbrott och kort därefter stängdes han av från sin klubb.

Men nu kan förundersökningen komma att helt läggas ner, uppger Expressen.

Beslut kommer sannolikt fattas efter årsskiftet.

Det var den 30:e september som en allsvensk fotbollsspelare begärdes häktad misstänkt, mot sitt nekande, för tre fall av våldtäkt där två fall rubriceras som våldtäkt av barn.

Dagen efter hölls häktningsförhandling mot honom och rådmannen beslutade då att försätta mannen på fri fot och att han ska släppas på fri fot trots att misstankarna stod kvar.

Förundersökningen kan läggas ner

Samtidigt ändrades rubriceringen till misstänkt på sannolika skäl för sexuellt utnyttjande av barn i två fall och kort därefter meddelande klubben att de stängde av honom tills vidare från all fotboll.

Förundersökningen har nu pågått i tio veckor och ännu har inget beslut tagits.

Men enligt Expressen kan nu hela förundersökningen läggas ner. En orsak till detta är att det är svårt att bevisa flickans ålder.

– Min klient förnekar brott och menar att han är helt oskyldig till misstankarna som riktas mot honom. För övrigt har jag ingen kommentar eftersom det råder förundersökningssekretess, säger advokat Mikael Sundman som är ombud för fotbollsspelaren, säger försvarsadvokaten till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM