Liverpool nollade i Belgien

FOTBOLL

Arsenal tog 2–0-seger

Liverpool gick för seger, men det engelska storlaget hade svårt att leverera borta mot Standard Liege. Matchen slutade 0–0.

Ligapremiären är några dagar bort och kanske var det matchovanan som syntes när Liverpool kom till Belgien för att skaffa sig ett bra utgångsläge i kvalet mot Standard Liege. Rafael Benitez kom med en stark startelva där nyförvärvet Robbie Keane fick chansen från start i offensiven tillsammans med Fernando Torres.

Positiva holländare

Det hjälpte dock inte Liverpool som aldrig hittade nätet och nu måste de göra jobbet på hemmaplan. Bättre gick det då för Arsenal som slog tillbaka holländska Twente med 2–0 på bortaplan. Holländarna var dock positiva i sitt spel och skapade chanser utan att få bollen förbi Almunia.

Gallas felträff i mål

Till slut utnyttjade Arsenal denna oförmåga genom William Gallas som hittade målet från nära håll efter något av en felträff. Emmanuel Adebayor gjorde sedan 2–0 och därmed är The Gunners så gott som klara för Champions League. Detsamma måste sägas om Dynamo Kiev.

Safari från start

Det blev 4–1 borta mot Spartak Moskva. Ett annat resultat som är värt att notera är att IFK Göteborgs banemän i Basel, med Behrang Safari i startelvan, fick 0–0 borta mot Vitoria Guimaraes. Andreas Johanssons Aalborg vann med 2–0 hemma mot Kaunas och Mikael Nilssons Panathinaikos vann borta mot Sparta Prag med 2–1. Nilsson byttes in i 69:e minuten.

Galatasary hade Tobias Linderoth på bänken hela matchen hemma mot Steaua Bukarest och 2–2-resultatet var långt ifrån någon höjdare.