Äntligen, Robbie

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

Keane sänkte Olssons gäng

Foto: PAUL ELLIS

Äntligen Robbie Keane. Mot West Bromwich fick nyförvärvet fira sina två första mål i Premier League för Liverpool.

Det la grunden till en 3–0-seger och därmed är Liverpool åter serieledare.

Robbie Keane tycks trivas mot svenska motståndare. Den 1 oktober gjorde han sitt första mål i den klassiska tröjan när Liverpool mötte Andreas Isakssons PSV Eindhoven i Champions League. Sedan dess har Liverpool-supportern och förre Tottenham Hotspur-spelaren Robbie Keane väntat på sin första fullträff även i ligaspelet för sin nya klubb. Mot Jonas Olssons West Bromwich kom det till slut och det första i samband med en duell med just Olsson.

Tvåan kom på nio minuter

På ett instick från Steven Gerrard stack Keane in i straffområdet och iskallt lyfte han in 1–0 över West Bromwich-målvakten Scott Carson precis innan Jonas Olsson hann fram med sin glidtackling. Då hade det gått 34 minuter av matchen och när väntan väl var över för Keane kom nästa fullträff bara nio minuter senare. På en djupledsboll sprang sig irländaren fri, rundade Carson och la säkert in 2–0. Därmed var matchen egentligen avgjord. Alvaro Arberola dundrade in 3–0 på övertid.

Det var en bra match för Liverpool på många sätt. Förutom segern och det faktum att Keane äntligen nätade så gjorde Fernando Torres comeback när han byttes in med 20 minuter kvar att spela. Segern innebär att Liverpool återtar serieledningen, men Chelsea kan passera i morgon om de besegrar Blackburn på bortaplan i morgon.

Ful tackling av Olsson

För Jonas Olsson och hans West Bromwich var det en jobbig kväll på Anfield. Laget var chanslöst och det blev mest att kriga för att hålla siffrorna nere. I första halvleken hade hemmalaget till exempel åtta avslut på mål mot gästernas enda. Olsson gjorde en klart godkänd insats även om han presenterade sig lite väl vårdslöst när han tacklade Dirk Kuyt fult bakifrån i början av matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM