Källström jagar dubbeln

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-25

Skickas på läger för att hitta guldformen

Kim Källströms Lyon skickas på träningsläger för att hitta guldformen.

LYON. Resan mot dubbla guld går via Evian.

På måndag skickas Lyons spelare på läger.

– För att vi ska kunna förbereda oss optimalt. Det kommer en vecka som är väldigt avgörande, säger lagets mittfältare Kim Källström.

Solen skiner i Lyon under torsdagens vårliga eftermiddag. Kim Källström går stegen före genom sina hemvana kvarter och hälsar glatt på folk som han känner i butiker och på kaféer.

Någon hojtar om ”lägret”.

Tidigare i veckan meddelade Lyon-tränaren Alain Perrin att efter lördagens match, Caen hemma, blir det läger. På måndag åker Kim och hans lagkompisar till bergsorten Evian.

Inte mycket för läger

– Jag är generellt inte mycket för läger utan tycker att det är skönast att förbereda mig hemma. Men tycker tränaren och presidenten att det är vägen att gå accepterar man det till hundra procent, säger Kim Källström.

Lyon, som har vant sig vid trygga och stora ligasegrar, känner flåset från tvåan Bordeaux, fyra poäng efter.

Efter målfattigt spel, skador på nyckelspelare och diverse utspel (inte oväntat...) från presidenten Jean-Michel Aulas isolerar sig Lyon från och med måndag för att få fullt fokus på förberedelserna.

Nice – sedan Sedan

Nästa helg väntar Nice borta, sedan på onsdagen den 7 maj (om inte Aulas får matchen flyttat till tisdag...) är det cupsemi mot Sedan.

– Klubben har aldrig tagit en dubbel, det är verkligen målet, säger Kim.

Ni har allt i egna händer!

– Folk runt laget har blivit lite bekväma och tycker att det känns lite med fyra poäng. Men det är egentligen en jättebra situation, klart att vi ska lösa det.

Vad är det främst i spelet som inte fungerat?

– Vi har inte gjort mål på våra chanser, som vi gjorde tidigare. 

Lyon har dessutom varit skadedrabbat. Kim Källström har de senaste matcherna ersatt Jéremy Toulalan som defensiv mittfältare.

– Det blir ett annat spel. Jag har spelat där ett par matcher tidigare när han vilat och sedan Fabio Santos lämnat. Det är annorlunda, roligt, utvecklande, säger Kim.

Om han får uppgiften i morgon igen mot Caen visste han inte i går.