Omarsson hattrick-hjälte för Blåvitt

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. IFK Göteborg var på allvar på väg ner i bottenträsket.

Då klev en klinisk Elias Omarsson fram och gjorde ett hattrick.

– Tre gånger rörde jag bollen i straffområdet. Tre gånger gjorde jag mål, säger han.

Han har varit ryktenas man den här veckan. Enligt GT vill IFK Göteborg sälja Omarsson, Vajebah Sakor och Mikael Ingebrigtsen för att rädda ekonomin. Mot Brommapojkarna sänkte islänningen i alla fall inte sitt värde genom att göra samtliga tre mål.

– Haha, det vet jag inte. Jag fokuserar bara på att göra mitt bästa. Jag har inte hört något om att jag ska säljas, även om det var några som visade mig artikeln på nätet. Men jag fokuserar inte på det. Mitt fokus ligger på att gå till träningarna och matcherna och göra mitt bästa där, säger han.

Blåvittränaren Poya Asbaghi berömde Omarsson efteråt och kallade honom för ”klinisk”. Hans två första mål kom genom att han lurade bort sina motståndare i en löpning och sen fick fritt fram framför målet.

– Det är typiska strikermål skulle jag säga. Vi har tränat mycket på det, sagt att vi alltid ska ha minst en spelare mot främre stolpen. I dag kom bollen där två gånger och jag stod rätt.

Tvåa i skytteligan

Målen betyder att han nu gjort åtta i allsvenskan den här säsongen, och med det är tvåa i skytteligan efter Häckens Paulinho.

– Jag har spelat rätt okej, ibland har jag spelat dåliga matcher, men sen bra igen efteråt. Det viktiga för mig är att behålla balansen och förbättra mitt spel. Jag är 23, jag kan alltid bli bättre.

Hans tredje mål var ännu ett typiskt strikermål, och också ett tecken på att självförtroendet gått upp. När BP-målvakten Nikola Petric räddade skottet från Victor Wernersson stod Omarsson på exakt rätt ställe och kunde stöta in returen i det öppna målet.

– Som anfallare är det alltid bra att göra mål, det hjälper mig massor när jag gjort det. Nästa match så tror jag på att jag kan göra det igen, och när du tror på det så gör det du också.

IFK Göteborg passerade i och med segern Häcken i tabellen och är nu tia, med sju poäng ner till kvalstrecket som nyligen låg så nära.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Publicerad: