Zlatan sågas – i hela Spanien

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hårt kritik från spanska pressen

MADRID. Zlatan Ibrahimovic underkänns av spanska tidningar – igen.

”Barcelona spelar bättre utan den dyraste värvningen i klubbens historia”, skriver Marca.

Samtidigt säger källor nära FC Barcelona att klubben har tät kontakt med Valencias skyttekung David Villa.

Zlatan Ibrahimovic blev utvisad i andra halvlek i helgens oavgjorda match mot Almería och underkändes rejält i spansk press efter insatsen i Andalusien.

Och det är inte bara de normalt sett mer Barcelona-kritiska Madrid-tidningarna som sågar Ibrahimovic. I katalanska Mundo

Deportivo får Zlatan bara en etta i betyg.

Marca skriver att ”under den senaste tiden har det blivit tydligt att svensken utgör hack i Barcelonas kugghjul, att han stoppar upp anfallen och att han bara väntar på att Xavi, Iniesta och kompani bara ska passa honom”.

”Ibra har inte förstått”

– Laget fungerar på ett sätt och han går åt andra hållet, säger Xavi Campos på Catalunya Informació.

– Ibra har inte förstått helt hur spelet fungerar. Han placerar sig i mitten och samtidigt känns han felplacerad. Han saknar själv­förtroendet för att göra mål, men ännu viktigare är att han saknar känslan av att höra ihop med resten av laget för att känna sig hemma till hundra procent.

Betydligt frostigare

Efter jul är Zlatan den ordinarie spelare i Barcelona som fått genomgående lägst betyg i de stora fyra spanska sporttidningarna och tonen gentemot Ibrahimovic, som prydde de allra flesta förstasidor under sin första tid i klubben, har blivit betydligt frostigare. Förutom Zlatans måltorka och oförmåga att hitta sin plats i lagets spelsystem kritiserar spansk press Ibrahimovics humör som resulterat i fem gula kort och ett rött sedan ankomsten till klubben.

”Han är spänd”

”Ibra måste skärpa attityden på planen. Svensken har svårt att dölja att han är spänd och det här påverkar också hans möjligheter att göra mål, även om det röda kortet mot Almería var överdrivet”, skriver Mundo Deportivo.

Samtidigt uppger källor nära Barcelona att klubben har en tät kontakt med Valencias skyttekung David Villa sedan en tid tillbaka.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN