AIK Fotboll

Öde på Råsunda när första titeln delades ut

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Förbundet: "Kostar som en McDonalds-hamburgare"

Det var glest mellan stolarna på Råsunda.
Det var glest mellan stolarna på Råsunda.

2534 personer såg Supercupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg på Råsunda.

Trots ekande tomma läktare är siffran faktiskt ett nytt rekord i tävlingen.

– 225 kronor för en familj är som en McDonalds-hamburgare på varje person. Det tycker inte jag är så farligt, säger fotbollsförbundets informationschef Jonas Nystedt till TV4.

Minusgrader och en framskottad plan gav knappast de bästa förutsättningarna inför Supercupfinalen på Råsunda. Det blev inte heller någon publikfest.

Johansson kritisk

Men faktum är att publiksiffran på 2534 personer är nytt rekord på Supercupen. Under de fyra år som tävlingen spelats var fjolårets publiksiffra 2305 mellan Kalmar FF och IFK Göteborg tidigare den bästa noteringen.

AIK:s Nils-Eric Johansson riktade i går stark kritik mot Svenska fotbollförbundet för arrangemanget av finalen. Försvararen pekade ut bristande marknadsföring och höga biljettpriser som anledning till den uteblivna publiken.

”Valt är ligga på allsvensk nivå”

– Det är ändå en produkt och de två bästa lagen från i fjol. Därför har vi (förbundet och företaget Kentaro) valt att ligga på allsvenska priser. 225 kronor för en familj är som en McDonalds-hamburgare på varje person. Det tycker inte jag är så farligt, säger fotbollsförbundets informationschef Jonas Nystedt till TV4.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll