Skrev under för Barça på julafton

FOTBOLL

Barcelonas nya värvning presenterad

Det finns julklappar och så finns det julklappar.

Ibrahim Afellay fick se sin stora pojkdröm gå i uppfyllelse när han klockan 11 på julafton skrev på för FC Barcelona.

– När jag var barn ville jag spela för Barcelona. Det var en dröm, säger Afellay till klubbens hemsida.

Affären har varit i praktiken klar ett tag men det var först i dag Ibrahim Afellay skrev under och presenterades som Barcelonas spelare. Den spanska klubben skriver på sin hemsida att Afellay skrev under ett fyraårskontrakt klockan 11 på julafton.

Kostar 32 miljoner

– När jag var barn ville jag spela för Barcelona. Det var en dröm. Alla vet att det är den bästa platsen att spela fotboll på och när jag hörde om deras intresse behövde jag inte överväga det. Jag kände bara: Skriv på nu och få affären klar snabbt, säger Afellay till klubbens hemsida.

Barcelona betalar PSV Eindhoven motsvarande 32 miljoner kronor för 24-åringen som hade ett utgående kontrakt. Det kommer även att arrangeras en träningsmatch lagen mellan 2013 som en del av avtalet.

”Måste slåss för en plats”

Nu väntar nästa uppdrag för Afellay, att slå sig in i det stjärnspäckade laget. Det är inte helt klart om managern Pep Guardiola planerar att använda holländaren som en offensiv mittfältare centralt eller om han ska konkurrera om en plats på kanten i anfallet.

– Jag vet att jag måste slåss för en plats men det är normalt i en klubb med så många kvalitetsspelare. Jag bryr mig inte om var jag spelar – jag spelar där managern vill ha mig. Jag ska göra mitt allra bästa.

Afellay har redan haft ett inledande möte med Guardiola.

– Det var väldigt positivt. Guardiola lovade att hjälpa mig och se till att jag kommer tillrätta så snabbt som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga