”Ganska sugen på att sluta”

avMarkus Alexandersson

Anders Svensson hotar att lägga av med fotbollen

HÄLLEVIK. De dåliga planerna i allsvenskan kan kosta landslaget en av sina nyckelspelare.

Efter förlusten mot Mjällby rasade Anders Svensson mot ”åkrarna” i allsvenskan – och hotar nu med att lägga av.

– Jag är ganska sugen på att sluta om jag ska vara ärlig, säger Elfsborgsstjärnan till Sportbladet.

En seger mot Mjällby var nödvändig för att Elfsborg skulle kunna hålla kontakten med Skånelagen i topp.

Men efter 0–2-förlusten är guldchansen med största säkerhet borta.

Och snart kan Anders Svensson vara förlorad för både Elfsborg och allsvenskan.

– Under den här våren har jag känt att ska det tillåtas att spela på sådana här planer så är det lika bra att lägga av. Det ger mig ingenting, det bryter bara ner och tar bort glädjen fullständigt.

– Jag måste känna glädjen om jag ska fortsätta spela, nu är det bara glädje varannan match. Jag är ingen konstgräsälskare, men kan man inte ha vettiga planer så ser jag helst att vi satsar på konstgräs. Någonting måste göras.

Fruktlösa diskussioner

Efter säsongen går Anders Svenssons kontrakt med Elfsborg ut och alla försök från klubbledningen att diskutera en förlängning har varit fruktlösa.

– Vi har haft en diskussion om kontraktet, men ska det få tillåtas att vara så här så kan jag inte lägga ner den tid och kraft som krävs. Men det finns nog många som blir jävligt glada då.

Tidigare har Anders Svensson sagt att han känner det inspirerande med en nystart i landslaget med Erik Hamrén som förbundskapten, men inte ens det kan få Svensson att känna lust för fotboll.

Enda chansen till fortsatt landslagsspel är spel i en annan liga med bättre planer. Svensson säger att han har anbud från utlandet och att han inte stänger dörren för ytterligare en sejour i en annan liga.

– Ska det vara såna här planer så kan det vara ett alternativ. Det har funnits diskussioner och anbud från andra klubbar.

”Vad fan ska vi göra?”

Elfsborg var ett av de lag som inför säsongen tippades ha förutsättningar att konkurrera om det allsvenska guldet. Men Elfsborgs beroende av bra planer har omöjliggjort chansen att utmana, menar Svensson.

– Vi kan ju inte värva in en trupp till som kan spela på åkrar och ha en annan som kan spela fotboll. Vad fan ska vi göra? Vi bygger vår spelidé på att spela ett snabbt passningsspel och med rörelse. Vi ska spela snabbt och med en touch, men så studsar bollen upp på knäet.

– Det här är beklämmande för svensk fotbolls framtid.

Om Helsingborg vinner ikväll är Elfsborgs marginal upp till HIF hela 15 poäng.

– Jag tänker inte på guldet överhuvudtaget, det handlar om att plocka så många poäng som möjligt. Jag har inte tänkt på guld på länge.

– Det står bara mellan Helsingborg och Malmö nu.