Självmål stoppade Sundsvall

Missade ta över serieledningen

Nio raka matcher utan förlust och chansen att gå upp i serieledning.

Då sänktes Gif Sundsvall av ett självmål mot Ängelholm.

– Vi var sega i huvudet, säger den assisterande tränaren Sören Ericson.

Det såg ut att i alla fall bli en pinne för Sundsvall mot mittenlaget Ängelholm. Men i den 78:e minuten skickade Fredric Jonson in 0-1 i krysset bakom den egna målvakten Tommy Naurin.

– Jag försökte rensa bort men vet inte om det var otajmat eller om bollen studsade fel, säger otursgubben Jonson enligt Helsingborgs Dagblad.

Uppflyttningskandidaten Sundsvall kom inte alls upp i normal standard och fick se sig besegrat för första gången på tio omgångar.

– Vi kom aldrig igång med löpningarna och kanske är det så att de två senaste bortamatcherna med långa resor gör sig påminda ikväll för det var dålig rörlighet på många. Vi var sega i dag, både i huvudet och i kroppen, säger norrlänningarnas assisterande tränare Sören Ericson till klubbens hemsida.

Sundsvall ligger kvar på tredje plats i den jämna tabellen, en poäng efter ettan Norrköping och tvåan Degerfors. Det skiljer bara sju poäng mellan de elva första lagen i superettan efter tolv omgångar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN