Herrlandslaget i fotboll

Hamrén satsar på Larsson och Kim

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Här är svenska startelvan mot San Marino i kväll

MALMÖ. Kim Källström är tillbaka från start när Sverige i kväll ställs mot San Marino på bekostnad av Anders Svensson.

Dessutom petas Johan Elmander efter Sebastian Larssons succéinhopp senast.

– Det är viktigt göra bra ifrån sig när man får chansen och det tyckte jag att jag gjorde, sade Larsson till Sportbladet inför uttagningen.

Förbundskapten Erik Hamrén gör tre förändringar i startelvan från mötet med Ungern när Sverige i kväll ställs mot San Marino i Malmö. Bland annat får succéinhopparen från fredagens segermatch Sebastian Larsson en plats från start.

– Jag hoppas självklart att inhoppet stärkt mina aktier. Det är möjligt att det förstärkte dem som mittfältare också, sade Larsson i går inför laguttagningen.

Svensson bänkad

Larsson låg bakom det förlösande 1-0-målet mot Ungern och var själv optimistisk till sina chanser att nu ta en startplats mot San Marino innan elvan offentliggjordes.

– Det är viktigt göra bra ifrån sig när man får chansen och det tyckte jag att jag gjorde. Det kändes framförallt bra att man fick bidra en del offensivt.

De två andra förändringen i startelvan är att Johan Wiland ersätter skadade Andreas Isaksson i mål och att Kim Källström nu får chansen från start. Lyon-proffset har fått inleda de två senaste landslagsmatcherna på bänken men får nu förtroendet direkt.

Anders Svensson bänkas därmed men uppges vara helt frisk får lårskadan han ådrog sig mot Ungern och är redo för ett inhopp. Tobias Hysén är ende svenska spelare som inte fått en plats i matchtruppen.

Fotnot: Sverige-San Marino sänds i nystartade TV 10, kickoff 20.00.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll