Här bryter United- stjärnan fotleden

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Antonio Valencia ut på bår – spelare och ledare chockades av bilderna: ”Det är en svår skada”

Manchester United rensade ur nästan hela startelvan, men mäktade bara med ett enda skott på mål.

Värst gick det för Antonio Valencia som befaras ha brutit foten.

– Han begravde tån i gräset. Tyvärr gick det illa, säger Alex Ferguson.

En timme före Battle of Britain var siffran ett i fokus. Alex Ferguson lät bara en enda spelare, Darren Fletcher, vara kvar från lördagens ligamatch mot Everton, medan resterande tio byttes ut.

En timme efter 0–0-matchen var siffran ett också i fokus. Då hade Alex Fergusons lag skjutit ett skott på mål. På hemmaplan.

– Rangers kom hit, la krutet på att försvara och det måste du respektera. Våra avgörande bollar var inte så bra som de kunde ha varit, säger Rio Ferdinand, som spelade sin första tävlingsmatch sedan sommarens skada, enligt AP.

”Vi var väldigt defensiva”

Rangersbacken David Weir hymlade inte med att de tråkade till sig poängen.

– Det var en svår match för oss. Hit är det alltid svårt att komma. Vi är överlyckliga över att komma härifrån med en poäng, säger han och fortsätter:

– Vi var väldigt defensiva, men så måste vi spela.

Efter Manchester United svaga Champions League-öppning var Antonio Valencia olyckligast. Han hade inte skapat någonting på en timmes spel när han försökte böka sig förbi Kirk Broadfoot på högerkanten.

Fick syrgas mot smärtan

Rangersbacken tacklade, märkte kanske inte hur Valencias fot fastnade i gräset, men reagerade direkt när han såg hur motståndarens sko liksom dinglade från benet. Valencia bars av planen och fick syrgas för att stå ut med smärtan. Efteråt kunde Alex Ferguson bara ge dystra besked till pressen.

– Han har åkt till sjukhus. Det verkar vara en fraktur. Det är en svår skada, han kommer att vara borta länge, sa tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM