Stenman klar för Dif

FOTBOLL

Backen återvänder efter åtta år

Fredrik Stenman.

Djurgården har klart med en hemvändare.

Backen Fredrik Stenman, 31, återvänder.

– Han har ett Djurgårdshjärta och har visat en stor önskan att få komma tillbaka, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens webbplats.

Fredrik Stenman kom till Djurgården från Elfsborg 2003 och var omgående med om att vinna SM-guld i sin nya klubb. Backen gjorde två och en halv säsong i den blårandiga tröjan men efter guldet 2005 var det dags för Stenman att flytta utomlands.

Nu sluter backen cirkeln och återvänder till Djurgården efter åtta år i utländska klubbar. Han kommer närmast från belgiska Brügge.

– Vi har stora förhoppningar på honom även om det var ett tag sedan han spelade en fotbollsmatch. Vi ska vara ärliga och säga att det inte är någon panikvärvning. Han har tränat på bra på egen hand under den sista tiden men kommer att få tid på sig, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens officiella webbplats.

”Haft ett antal träffar”

Stenman kommer att bära tröja nummer tre och har skrivit på för ett och ett halvt år. Han har gjort 63 allsvenska matcher för Djurgården så här långt i karriären. Backen ser fram emot att byta Brügge mot Stockholm och berättar om en tuff tid i Belgien.

– Det började i maj förra året då jag fick ett kontraktsförslag med förlängning på ett år med halverad lön. Eftersom varken jag eller min tjej trivdes speciellt bra där inne så var det inte aktuellt för mig och efter det har jag blivit mer eller mindre utfryst, i alla fall sen januari i år, säger han.

Enligt Bosse Andersson har Djurgården haft kontinuerlig kontakt med Stenman.

– Vi har haft ett antal träffar med Stenman under våren. Han har ett Djurgårdshjärta och har visat en stor önskan att få komma tillbaka, säger Bosse Andersson.

Djurgården möter Norrköping på bortaplan under måndagskvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM