Fjärde raka segern för Djurgården

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Formbesked igen: ”Vi är stabila”

1 av 2 | Foto: Foto: Karin Lillbroända, dif.se
Kerim Mrabti firar ett av sina mål.

Djurgården fortsätter att visa form.

I dag tog blåränderna sin fjärde raka seger när makedonska FK Vardar besegrades med 2–1 efter två mål av nyförvärvet Kerim Mrabti.

– Han har varit fantastiskt bra, säger tränaren Pelle Olsson till dif.se.

I fredags visade Djurgården klass när de slog Sven-Göran Erikssons och Tobias Hyséns Shanghai med 3–1. I dag kom nästa vinst på lägret i Turkiet, vilken innebär fjärde raka skalpen på försäsongen.

I segern mot FK Vardar var det tvåmålsskytten Kerim Mrabti som stack ut mest.

– Han har gjort det väldigt bra på så här kort tid. Att lyckas så här med den korta tiden (sedan han värvades) tyder på stor fotbollsintelligens, berömmer tränaren Pelle Olsson när han blir tv-intervjuad på Djurgårdens hemsida.

– Man uppskattar alltid segrar. Det här var en match med mycket kamp och fight, så långt ifrån en konstgräsmatch man kan komma.

Darriga domare

Förutom att det var tufft spel blev det även grinigt på planen mot slutet. Lagkaptenen Emil Bergström tyckte att det till stor del berodde på virriga domare.

– Det var helt otroligt. Nu kommer det upp med domarna igen, men det blev en liten cirkus. Två minuter kan bli fem och så fort man brutit bollen så kan det bli frispark.

Helhetsbetyget blir dock högt för Djurgården, som på söndag startar tävlingssäsongen med en cupmatch mot Ängelholm.

– Vi är stabila idag. Det är mycket kamp, de har bollen mer än oss men skapar kanske en chans på 90 minuter. Vi spelar smart och är jävligt bra defensivt, säger mittfältaren Haris Radetinac.

Läs också Oskar Månssons krönika från matchen i Turkiet

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN