Afrikanska mästerskapen i fotboll

Tunisien stängs av i kommande turnering

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Missar afrikanska mästerskapen 2017

Efter kvartsfinalförlusten mot Ekvatorialguinea rasade Tunisien mot domaren. Nu kommer beskedet att de stängs av från afrikanska mästerskapen 2017.

Sedan Tunisien förlorat kvartsfinalen mot Ekvatorialguinea med 2-1 så riktade de hård kritik mot domaren - Seechurn Rajindrapasard. Detta sedan Ekvatorialguinea fått en feldömd straff och domaren blåst av matchen för tidigt. Domaren fick efter detta ledas utav planen av vakter.

”Skandalös orättvisa”

Afrikas fotbollsförbund, CAF, har tidigare meddelat att Seechurn Rajindrapasard kommer att stängas av i sex månader för sin "dåliga insats" medan Tunisien straffades med böter på drygt 400 000 kronor och tvingades till att lämna in en ursäkt. Nu uppger BBC att Tunisiens fotbollsförbund vägrar att lämna in en ursäkt. Då de valt att inte göra detta så stängs de av från 2017 års turnering.

Tunisien hade fram till i dag att lämna in en offentlig ursäkt till CAF men vägrade på grund av att de "lidit av en skandalös orättvisa från domarna."

Sparkade sönder omklädningsrummet

Tunisierna ska ha anklagat domaren för att vara köpt och efter matchen ha sparkat sönder omklädningsrummet.

Ekvatorialguinea ställs under torsdagskvällen mot Ghana i den andra semifinalen. Sedan tidigare är Elfenbenskusten klara för final, detta sedan de besegrat Kongo-Kinshasa i semifinalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Afrikanska mästerskapen i fotboll