Fotbolls-VM

Brasilien vidare efter galen straffrysare

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Julio Cesar och Neymar blev stora hjältar efter en sanslös straffrysare som tog Brasilien till kvartsfinal.

Efter segern mot Chile bröt stjärnorna ihop i tårar.

– Jag hoppas att vi avgör under ordinare tid nästa match, annars kommer någon att dö, säger Thiago Silva.

Brasilien var stora favoriter till guldet och en hel nation förväntar sig att laget ska gå hela vägen i VM. Men mot Chile var hemmanationen nära ett superfiasko.

Länderna har mötts i VM tre gånger. Brasilien har vunnit alla. I Chiles två senaste VM, 1998 och 2010, har de åkt ut i åttondelsfinalen mot just Brasilien.

Men nu pressades guldfavoriten in i det sista.

Brasilien tog dock ledningen efter att Gonzalo Jara styrt bollen i eget mål. Bollen touchade dock David Luiz som fick målet.

Men kvitteringen kom innan den andra halvleken var slut. Hulk tappade boll och Alexis Sanchez fick en gratischans, tackade och tog emot och satte 1-1.

Neymar avgjorde

I den andra halvleken stod matchen och vägde. Tio minuter in fick Hulk ett mål bortdömd för hands.

Chile hade ett superläge i den 65:e minuten när Charles Aránguiz fick bollen precis framför mål och avslutade direkt. Men Julio Cesar stod för en jätteräddning.

Nästa kanonläge fick Brasilien. Hulk spelade fram Jó precis framför mål i den 74:e minuten, men inhopparen lyckades inte få foten på bollen.

Matchen gick till förlängning. Den första kvarten blev mållös, men med sekunder kvar av den andra prickade Mauricio Pinilla ribban med ett jätteskott. Åttondelsfinalen fick i stället avgöras på straffar.

Båda lagen i tårar

De brasilianska spelarna såg extremt pressade ut inför straffläggningen. Cesar hade tårar i ögonen, Luiz Gustavo bad till Gud och petade Pauhlinho höll ett tal till spelarna.

Straffavgörandet blev ett galet drama.

Luiz satte Brasiliens första straff, Pinilla brände Chiles första. Willian sköt sedan Brasiliens andra straff utanför. Då stod Cesar för en räddning på Sanchez straff. Marcelona satte den tredje, liksom Chiles Aranguiz.

Men när Hulk brände Brasiliens fjärde straff och Marcelo Diaz satte Chiles var det 2-2 inför den femte omgången.

Neymar, med ett helt lands tyngd på sina axlar, gick fram och satte sin straff. Jara sköt Chiles sista straff i stolpen och Brasilien är därmed klart för kvartsfinal.

Neymar, och flera andra brasilianska spelare, grät av glädje efter avgörandet medan Chiles spelare grät av sorg.

– Det är svårt att beskriva känslan. Chile spelade jättebra, men det gjorde vi också, annars hade vi förlorat, säger Thiago Silva och fortsätter:

– Vi höll ihop som grupp. Jag hoppas att vi avgör under ordinarie tid nästa match annars kommer någon att dö.

Förbundskapten

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM