IFK Göteborg vann efter jättetavlan

1 av 4
FOTBOLL

IFK Göteborg var nära att tappa sin 2-0-ledning.

Men Otto Martlers jättetavla sänkte Falkenberg.

– Jag säger tack till målvakten, säger Sören Rieks.

Falkenberg hade gjort mål i 50 raka matcher. Mot IFK Göteborg blev det den 51:a. Det räckte dock inte. ”Blåvitt” tog ledningen i den första halvleken efter att Otto Martler tappat bollen till nyförvärvet Sören Rieks som enkelt kunde sätta 1-0.

I den 69:e minuten ökade IFK på till 2-0 efter att Rieks spelat fram May Mahlangu som avlossade ett skott som letade sig in bakom Martler.

– Jag fick en bra passning från Rieks, avancerade framåt och fick till ett bra skott, säger Mahlangu.

Gick bollen via något ben?

– Nej, nej, den gick direkt i mål. Det var ett bra skott. Bollen fladdrar fram och tillbaka åt olika håll i luften. De skotten är svåra för målvakten.

– Jag stannar och övar på de skotten 15 minuter extra vid varje träning.

Mahlungu hyllade även 1-0-skytten, Rieks.

– Det är en riktigt kvalitetsspelare.

Rieks själv:

– Det har gått bra för mig och det är alltid roligt att göra mål. Men nu är jag trött. Det var första 90 minuterna för mig sedan i maj. Jag behöver lite mer tid för att komma i full matchform. Det blir lite bättre mot Kalmar, men efter landslagsuppehållet ska jag vara i fatt helt, säger Rieks. Jag fick en bra passning från Rieks, avancerade framåt och fick till ett bra skott.

Reducerade på straff

IFK såg ut att vara på väg mot en komfortabel seger, men i den 77:e minuten tändes Falkenbergs hopp när domaren pekade på straffpunkten. Anton Wede tog hand om straffen och satte reduceringen. Falkenberg hade stort tryck efter målet, men någon kvittering fick hemmalaget aldrig in.

Falkenberg ligger kvar på 11:e plats i tabellen, med bara två poäng ner till kvalstrecket.

IFK Göteborg knappar efter segern in på Häcken, men ligger fortfarande femma.

ARTIKELN HANDLAR OM