Hiljemark: ”Borde ha varit med i truppen”

FOTBOLL

Talangen besviken efter petningen

Foto: Oscar Hiljemark.

Flera framtidsnamn är med i EM-kvaltruppen, men Oscar Hiljemark ratades av Erik Hamrén.

PSV-talangen är inte alls nöjd med förbundskaptenens beslut.

– Jag är grymt besviken, jag tycker jag borde varit med, säger Hiljemark till Borås Tidning.

Erik Hamrén bjöd på ett antal skrällar när han presenterade sin trupp till träningsmatchen mot Estland och EM-kvalmötet med Österrike.

Malmö FF:s Emil Forsberg, 22, AIK:s Nabil Bahoui, 23, och Borussia Mönchengladbachs Branimir Hrgota, 21, blev alla uttagna – däremot inte Oscar Hiljemark.

Mittfältaren lämnade inför förra säsongen Elfsborg för holländska PSV Eindhoven och han har fyra a-landskamper på sitt cv. Nu hade han räknat med en plats i Blågult.

”Har kvalitéerna”

– Jag hade hoppats och sett fram emot att vara med nu i början av EM-kvalet, när landslaget har något av en nystart. Jag tycker jag har kvalitéer för att vara med i en landslagstrupp och är grymt besviken, säger han till Borås Tidning.

Hiljemark tog i våras en ordinarie plats på PSV Eindovens mittfält och har inlett den här säsongen starkt. Det har inte räckt för att övertyga Erik Hamrén.

Behöver ta fler steg

På måndagens presskonferens menade förbundskaptenen att Hiljemark behöver ta vissa steg i sin utveckling för att knipa en plats.

De båda har nyligen haft ett samtal.

– Alla har saker att utveckla, om man som 22-åring inte hade det vore konstigt. Men det där stannar mellan oss, säger Hiljemark.

Han stöttas av tidigare lagkamraten – och nye Kanal 5-experten – Anders Svensson. Han vill också se Hiljemark i truppen.

– Det skulle vara någon av de yngre mittbackarna som har knackat på dörren, men även ytterbackar, jag saknar väl försvarsspelare. Men Erik har bättre koll på de spelarna, särskilt de som spelar utomlands. Pontus Jansson lämnade allsvenskan nyligen, det är en spännande mittback, han har säkert varit med i diskussionerna. Sen är jag väl lite partisk i fallet, då jag spelat med dem. Men jag tycker att Oscar Hiljemark och Niklas Hult borde vara högaktuella för landslaget, de är säkert med i diskussionerna med, sa Svensson till Sportbladet efter uttagningen.

ARTIKELN HANDLAR OM