Ber om ursäkt efter stora skandalen

FOTBOLL

”Det är oacceptabelt”

Cardiff-tränaren Malky Mackay hamnade i rejält blåsväder när flera sms med sexistiskt, rasistiskt och homofobiskt innehåll uppdagades.

Nu ber tränaren om ursäkt.

– Jag är ingen rasist, ingen sexist, ingen homofob och jag är ingen antisemit, säger han.

Foto: AP
Malky Mackay

Tidigare i veckan avslöjade Daily Mail att Cardiffs tränare Malky Mackay, som spåddes ta över Crystal Palace, och klubbens sportchef Ian Moody hade skickat flera sms till varandra med rasistiskt, sexistiskt, antisemitiskt och homofobiskt innehåll till varandra.

Bland annat ska duon ha kallat en sydkoreansk landslagsmittfältare för en "jävla guling" och Maccabi Tel Aviv för "judarna". En klubbledare ska ha beskrivits som "en homosexuell orm" och flera nedlåtande kommentarer om svarta spelare ska ha utdelats.

Nu ber Mackay om ursäkt.

– Sms:en är saker som jag absolut måste hantera och förklara. Av 10 000 sms in och ut ur någons telefon har jag skickat tre. Eftersom det är fallet är de totalt oacceptabelt och jag ber om ursäkt . Det finns ingen ursäkt för det, säger han till Sky Sports.

”Var under stor press”

Mackay fortsätter:

– Jag gjorde det under en period när jag var under stor press. Relationer i klubben var inte allt för bra i klubben under den tiden. Men det borde inte ha hänt. Jag är en människa och jag gjorde ett misstag.

– Jag har varit i en mångkulturell fotbollsmiljö i 20 år och jag är ingen rasist. Jag är ingen sexist, jag är ingen homofob, jag är ingen antisemit. Människor som känner mig vet det.

FA har satt i gång en utredning och Moody har lämnat som sportchef. Vad som händer med Mackay är oklart, men någon övergång till Crystal Palace lär det inte bli.

ARTIKELN HANDLAR OM