Kaptenen backar upp stjärnvärvningen

FOTBOLL

Rooney rycker ut till di Marias försvar

Fotbollslivet leker inte för Angel di Maria. Efter en stark säsongsinledning har det den senaste tiden gått betydligt tyngre för mittfältaren. Nu visar United-kaptenen Rooney sin support till argentinaren.

– Han är en fantastisk spelare. Du förlorar inte din talang över en natt, säger Wayne Rooney.

Angel di Maria köptes i somras in från spanska Real Madrid för rekordsumman 57,2 miljoner pund. Argentinaren hade en fin säsong bakom sig, med ett Champions League-guld och VM-final med sitt Argentina, innan han lämnade den spanska huvudstaden för Manchester.

Det vilade en stor press på den kvicke mittfältarens axlar. En press han inledningsvis klarade av och inledde starkt i den röda tröjan.

En assist på de nio senaste

Men sedan började de fina prestationerna avta. Och di Maria har bara stått för en assist på de nio senaste ligamatcherna.

I helgens möte med Sunderland stod mittfältaren för en blek första halvlek och fanns inte med på planen när den andra blåstes igång. Men nu får han support av lagkaptenen Wayne Rooney.

– Det var en sådan dag som alla fotbollsspelare har, sa Rooney till Sky Sports.

– Han är en fantastisk spelare. Du förlorar inte din talang över en natt. Förhoppningsvis så hittar han tillbaka till sin fina form igen, och ger oss bra prestationer.

Inbrott i hemmet

Men det är inte bara på fotbollsplanen 27-åringen haft svårigheter.

Inbrottstjuvar försökte bryta sig in i argentinarens hus medan han åt middag tillsammans med sin familj. Det har gjort att superstjärnan valt att ha säkerhetsvakter dygnet runt. Enligt brittisk press ska incidenten även ha skrämt di Marias fru till den grad att hon inte vill återvända till huset.

ARTIKELN HANDLAR OM