Suarez straff lindras

FOTBOLL

Får träna med Barcelona – öppnar för drömdebut

Luis Suarez avstängning på fyra månader kvarstår.

Däremot har idrottens skiljedomstol (Cas) bestämt att 27-åringen får börja träna med Barcelona.

Det öppnar för en drömdebut för FC Barcelona på fotbollsplanen.

Fifa stängde av Luis Suarez i fyra månader från all fotbollsrelaterad verksamhet och i totalt nio landskamper för Uruguay efter bettet mot Italiens Giorgio Chiellini under VM. Det har stoppat Suarez från att både presenteras av, och träna med, sin nya klubb FC Barcelona.

Får spela träningsmatcher

27-åringen överklagade domen till idrottens skiljedomstol (Cas) som på torsdagen presenterade sitt beslut. De ändrar inte avstängningen från matchspel i fyra månader, som därmed kvarstår, men lindrar ändå straffet.

Cas har bestämt att Suarez nu är fri att ändå få träna med sin nya klubb och spela vänskapsmatcher. Det öppnar i sin tur för en osannolik tävlingsdebut.

Comeback i El Clásico

Anfallarens avstängning löper ut den 26 oktober, skriver Telegraph. Samma dag ställs FC Barcelona mot ärkerivalen Real Madrid i ett El Clásico på bortaplan. Nu är alltså Suarez fri att förbereda sig för en återkomst på fotbollsplanen i just den matchen.

Barcelona bekräftade senare på torsdagen att Suarez börjar träna med laget redan på fredagen och kommer presenteras i samband med måndagens träningsmatch ”Gamper Trophy” mot León F.C.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga