”Tror inte att AIK var så självsäkra”

FOTBOLL

Tibbling om kryss i Stockholmsderbyt

Simon Tibbling var nära att avgöra för Djurgården i slutsekunderna och beröva AIK på samtliga tre poäng.

Efter matchen var han nöjd.

– Jag tror att AIK har respekt för oss, säger han.

Foto: Tibbling.

Djurgårdens Simon Tibbling, 19, stod för en klart godkänd insats i Stockholmsderbyt mot AIK. Vänstermittfältaren var bara några decimeter från att bli matchhjälte på tilläggstid, med ett skott tätt, tätt över ribban i slutsekunderna.

– Det är klart att vi är ganska nöjda ändå. Vi ligger under med 1-0 men kommer tillbaka, vi har haft en ganska jobbig period nu ett tag så det är klart att det är viktigt att vi får en poäng här och något att bygga på inför framtiden, säger han.

”AIK har respekt för oss”

Två dagar före det stekheta derbyt gick AIK-forwarden Henok Goitom, som stod för ett hattrick mot Gefle senast, ut och pikade Djurgården.

– De har aldrig varit på vår nivå, sa han bland annat.

Tibbling tror dock inte att AIK har underskattat Djurgården.

– Jag tror att AIK har respekt för oss. Det får stå för dem vad de säger, men jag tror inte att de var för självsäkra innan. Alla matcher i allsvenskan är väldigt jämna, är du inte på tå kan du förlora mot vilket lag som helst. Jag har svår att se att de såg sig själva som självklara favoriter, säger han.

”Betyder så klart mycket att AIK inte vann”

Malmö FF vände ett 2-0-underläge och vann mot Örebro med 3-2.

Marcus Rosenbergs 3-2-mål möttes av jubel hos Djurgårdsfansen på Friends Arena, men Simon Tibbling bryr sig inte nämnvärt.

– När vi spelar är det svårt att tänka på vad Malmö gör. Men det är klart, för fansen betyder det mycket att inte AIK vinner så det var väl bra att Malmö vann, men för oss handlar det mer om att vi påverkar det vi kan påverka. Nu vann vi inte i dag, men prestationen var ändå helt okej, säger Tibbling.

På måndag tar Djurgården emot Mjällby hemma på Tele2 Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM