Därför sänds inte MFF:s måstematch i tv

FOTBOLL

Viasat-chefen: ”Inget speciellt intresse i kvalomgångarna”

Malmö FF:s Champions League-jakt går vidare.

Men tv-tittarna får vänta innan svensklaget Europaspelar i rutan.

– Om intresset vore väldigt stort hade dessa matcher tv-sänts, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Foto: Viasat-chef Per Nunstedt.

I kväll spelas returen mellan Malmö FF och Sparta Prag i den tredje kvalomgången till Champions League och det svenska mästarlaget ska försöka vända på 4-2 från bortamötet förra veckan.

Jakten på avancemang till playoff-spelet – den sista kvalmatchen – sänds dock inte i svensk tv. Viasat, som äger rättigheterna till Champions League, har avstått att köpa in Malmös matcher mot tjeckerna.

– Vi har märkt att intresset är som störst när det kommer till playoff-matcherna. I kvalomgångarna är det inget speciellt intresse. Det är i playoff som det hettar till och om det går bra för de svenska lagen så ökar intresset, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

”Vi testade Elfsborg”

Det sviktande intresset under kvalomgångarna till trots har Viasat testat att köpa in rättigheter till kvalmatcher under tidigare säsonger.

– Det har varit lite olika från år till år. Någon gång sände vi Malmö i tredje omgången, någon annan gång Elfsborg. Nu har Sydsvenskan köpt de här rättigheterna, och det är piggt av dem, säger Nunstedt och fortsätter:

– Vi sände Elfsborg i en kvalmatch mot Daugava. Där var vi inne och ordnade rättigheterna. Det passade just då och vi testade för något år sedan. Intresset var sådär.

Svensklaget ska gärna möta ett storlag?

– Ja, det ger ju lite extra när Helsingborg möter Celtic till exempel.

Skulle Malmö ta sig vidare från mötet mot Sparta Prag och in i playoff-spelet kan tittarna räkna med att få se MFF-matcherna.

– Då sänder vi både borta och hemma i frikanalerna (Exempelvis TV6/TV10). De rättigheterna löser vi i och med att vi har paketet med Champions League. Det är ofta intressanta och högkvalitativa matcher när de lite större lagen kliver in.

Matchen på Swedbank Stadion sparkas igång 19.00 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM