Syrianska värvar målvakt från irakiska landslaget

FOTBOLL

Noor Sabri ska spela med Syrianska FC i superettan

Den irakiska landslagsmålvakten Noor Sabri befinner sig i Södertälje. Om två veckor är han spelklar för superettalaget Syrianska FC.

– Det stämmer, känns jättekul. Det är inte helt enkelt att köpa spelare från Irak, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till Sportbladet.

Noor Sabri har länge varit förstemålvakt i Irak. Men inför Confederations Cup som genomfördes nyligen tog Mohammed Gassid över förstahandskarna. Nu är Sabri på plats i Sverige, Södertälje, för att skriva kontrakt med Syrianska FC i superettan.

– Jag ska försöka bevisa att jag tillhör startelvan i Irak och visa alla skeptiker vad jag kan. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka starkare än någonsin och det förhoppningsvis genom att spela i Syrianska FC, säger Sabri i en intervju med Stad al Doha.

”Sverige har ingen ambassad i Irak så det har varit problematiskt”

Syrianskas ordförande Andreas Temiz:

– Han är en riktigt bra målvakt som blev utsedd till bäste målvakt i Confederations Cup för ett år sedan, när Irak vann, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz.

Noor Sabri ska presenteras på en presskonferens inom kort. Och på lördagen ska han läkarundersökas.

– Vi väntar på att irakiska fotbollförbundet ska skicka över alla papper. Jag räknar med att han kan vara spelklar om två veckor. Sverige har ingen ambassad i Irak så det har varit ganska problematiskt att genomföra affären, säger Andreas Temiz.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan