”BE OM URSÄKT”

FOTBOLL

Allt klart mellan parterna – enda hindret: Eto’o vill ha förklaring av Guardiola

BARCELONA/STOCKHOLM.

De ekonomiska villkoren är lösta. Inter tar kostnaden för Samuel Eto’os avskedsbonus från Barcelona genom en löneförhöjning.

Men Eto’o kräver en personlig ursäkt av Barça-tränaren Pep Guardiola innan han skriver på avtalet med Inter och Zlatan går till Barcelona.

– Eto’o är väldigt seriös med det kravet, säger en källa med god insyn i Barcelona till Sportbladet.

Under gårdagskvällen löstes alla ekonomiska detaljer i Samuel Eto’os avtal med Inter under ett tre timmar långt möte i Milano mellan Inters vicepresident Rinaldo Ghelfi och Eto’os agent Josep Maria Mesalles.

Det gyllene handslag – avskedsbonusen – på fem miljoner euro som Eto’o krävde från Barcelona för att bryta sitt kontrakt i förtid tar Inter hand om genom en löneförhöjning.

Godkände via telefon

Mesalles försökte under dagen få Barça-presidenten Joan Laporta att ta hand om kostnaden men han vägrade blankt.

I stället hittade agenten en lösning med Inter.

– Eto’o får en årslön på elva miljoner euro i stället för de tio som de kom överens om i tisdags. Han får alltså pengarna över den femårsperiod som kontraktet sträcker sig, säger en initierad källa i Milano till Sportbladet i natt.

Samuel Eto’o får också en bonus på två miljoner euro om Inter vinner Champions League. Ett guldkontrakt som kameruniern själv godkände på telefon från Paris. Ändå säger Mesalles att det knappast blir en underskrift i dag.

– Situationen har förändrats mycket och Eto’o väntar på den slutgiltiga lösningen. Han vill vara en del av Inter, den saken är säker, men underskriften kommer inte att ske i morgon (läs: i dag), säger han till Sky Sport24.

”Eto’o är väldigt upprörd”

Anledningen stavas Pep Guardiola. Under en presskonferens i måndags sa Barça-tränaren att ”hans feeling var att det var bäst för alla om Eto’o försvann”. De orden har tagit hårt på kameruniern.

– Eto’o är väldigt upprörd och vill ha en personlig ursäkt av Josep Guardiola. Han är väldigt seriös med det kravet, säger Sportbladets källa.

Eto’os krav riskerar enligt Sportbladets uppgifter inte att stjälpa affären. Däremot kan det dra ut på tiden.

– Eto’o har inte bråttom i den här affären. Det är det alla andra som har, säger källan.

Samtidigt har Inter och Barcelona en del kvar att lösa innan jätteaffären blir officiell. En princip­överenskommelse träffades redan för en vecka sen men det återstår några få smådetaljer.

– Till exempel kan Barcelona få höja sin ekonomiska ersättning något eftersom Inter tog kostnaden för Eto’os bonus. Men båda parterna är väldigt angelägna om att det här ska bli klart så fort som möjligt, säger Sportbladets källa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga