Nu tar Ronaldo sikte på bioduken

FOTBOLL

Fotbollssjärnans nya karriär – skådespelare

Foto: Ronaldo.

Fotbollsstjärnan Ronaldo, 32, satsar på en ny karriär – som skådespelare.

Filmen beräknas nå bioduken i juni nästa år.

Ronaldo, som numera spelar i Corinthians, har vid tre tillfällen utsetts till världens bästa fotbollsspelare.

Han har inte gjort sig känd som en filmare på fotbollsplanen, men snart får han visa sina skådespelartalanger framför kameran.

Filmen, som ännu inte har något namn, är baserad på en sann historia om den 13-åriga palestinska flickan Alneyrab, vars dröm är att träffa Ronaldo under hans besök i Mellanöstern 2005. Men flickan tillåts bara se sin idol passera förbi på avstånd – och kort senare dödas hon efter en konflikt i det krigshärjade området.

Färdigfilmad i juni

Filmandet drar igång så tidigt som i september i Libanon, enligt brasiliansk-iranska handelskammaren, som är medproducenter.

Ronaldos agent Fabiano Farah bekräftar för Globo att brassen skrivit under ett inledande kontrakt till filmen, som beräknas vara färdig i juni nästa år.

– Ronaldo ska bara medverka i några scener där han dyker upp i flickans drömmar, säger Farrokh Faradji Chadan, talesman för handelskammaren, till nyhetsbyrån AP.

Chadan vill inte gå in på vad Ronaldo får för ersättning för att medverka i det han kallar en ”människovänlig” produktion.