Torres: Vi kan vinna ligan i år

FOTBOLL

Liverpool hoppfullt – trots usel försäsong

Foto: Getty Images

Liverpool har startat försäsongen uselt.

Men stjärnan Fernando Torres är säker:

– Vi kan vinna Premier League i år.

Visst, försäsong är försäsong. Men – Liverpool har sannerligen inte rosat marknaden hittills.

Laget inledde försäsongen med att spela 0–0 mot schweiziska St. Gallen, fortsatte med att förlora med 1–0 mot österrikiska Rapid Wien – och i går fick man ”bara” 1–1 mot Thailands landslag.

”Inte dåligt”

Nu försvaras lagets insatser av tränaren Rafael Benitez.

– Det flyter på bra. Du kan inte säga att det är dåligt, säger han till nyhetsbyrån AP på en presskonferens i i Singapore där Liverpool är på turné.

– Det är väldigt svårt när du saknar en massa spelare som kommer tillbaka senare. Vi får analysera läget om kanske ytterligare två veckor för när spelarna bara tränat i tre dagar är det omöjligt att ha en aning.

Skrtel och El Zhar hemskickade

Även spelarna är lugna.

– Det spelar ingen roll om vi vinner eller förlorar. Vi vill bara komma i rätt form. Huvudsaken är att vi är redo till Premier League, säger Yossi Benayoun till AP.

– Två år utan en titel är lång tid för en klubb som Liverpool, men vi tror att vi kan fixa det i år. Det blir inte lätt, men vi tror att vi kan vinna, säger Fernando Torres till Liverpools hemsida.

I övrigt noterar vi att Martin Skrtel och Nabil El Zhar – som skadades i mötet med Thailand – har rest hem till England.

– Det är för tidigt att veta hur allvarliga skadorna är. Vi får vänta och se, säger Benitez.

ARTIKELN HANDLAR OM