BP chockade Gais – i sista sekunden

FOTBOLL

Segermålet kom i 95:e minuten på Grimsta IP

Brommapojkarna behövde 95 minuter.

Men till sist kom hemmamålet mot Gais.

– Det här kan betyda att vi stannar kvar i allsvenskan, säger Dalil Benyahia.

Det var en, i långa perioder, händelsefattig match på Grimsta IP, som såg ut att ge de båda lagen på en poäng var. Men Brommapojkarna hade aningen fler heta chanser än Gais och under den femte övertidsminuten fick man utdelning.

Säsongens första mål

Efter ett BP-anfall uppstod visst tumult i Gais straffområde och Dalil Benyahia, 19, fick en perfekt pass från Philip Haglund och öppet mål och kunde slå in sitt första mål för Brommapojkarna för säsongen.

– Det var skönt för mig själv och viktigt för oss som ligger långt ner i tabellen. Svårt att missa målet där, vi förtjänade att vinna. Det här kan betyda att vi stannar kvar i allsvenskan, säger Benyahia till PPV efteråt.

Fredrik Lundgren skadad

Mindre nöjd var Gais tränare Alexander Axén, som förutom förlusten fick se Fredrik Lundgren lämna planen skadad.

– Det känns jävligt tungt. Vi ska ha kontroll på bollen där, vi är tre man och ändå får vi inte stopp på det. Det får inte hända. Vi skulle vara noggranna där i slutet, men är inte det. Fredrik Lundgren såg inte bra ut, det är något vi måste titta på, säger Axén.

Resultatet innebär att Brommapojkarna tr ett kliv upp till tabellens elfteplats på 16 poäng, medan Gais är på fjortonde plats med elva poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM