Lika bra – fast 3,4 miljarder billigare

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sensationslaget i toppen för att stanna?

Leicester spelade lika mot Manchester City
Foto: AP
Leicester spelade lika mot Manchester City

Frågan alla ställer sig: När ska Leicester tappa?

Inte än, vad det verkar.

I kväll drog man jämnt med topprivalen som kostade 3,4 miljarder kronor mer att bygga.

Inför säsongen tippades Claudio Ranieri bli förste manager i Premier League att sparkas. Nu är han den tränare som sitter allra säkrast på sin tron. Riyad Mahrez och Jamie Vardy har öst in mål, N’Golo Kanté har varit en jätte på mittfältet och laget som tippades på den nedre halvan slåss – sensationellt – i den absoluta toppen efter 19 spelade omgångar.

Frågan många ställt sig är när det ska vända?

Inte än på ett tag, vad det verkar.

3,4 miljarder billigare

På måndagen kom topprivalen Manchester City på besök. Med sig dit hade de en startelva som kostade 401,55 miljoner euro (cirka 3,68 miljarder) att köpa ihop. Med sig hem fick de … ”bara” en poäng.

Leicester, vars startelva kostade 28,15 miljoner euro (cirka 258 miljoner), stod emot i alla 90 minuter plus tillägg och reste sig därmed direkt efter nederlaget (0-1) senast mot Liverpool.

– Viktigt att vi reser oss direkt. Vi är lite besvikna över att inte göra mål, men 0-0 är ett bra resultat för oss, säger Wes Morgan i Viasat Fotboll.

Skuggar Arsenal

Det gör att man ligger kvar på en andra plats i tabellen. Man har 39 inspelade poäng, lika många som serieledande Arsenal. Manchester City ligger trea på 36 poäng.

– Vi är ett riktigt bra lag. Det har vi visat hela säsongen, och nu är vi med där uppe i tabellen. Samtidigt … det här är vad vi förväntar oss av oss själva. Vi vet vad vi kan och påminner oss om det på varje träning, säger Kasper Schmeichel i Viasat Fotboll.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.