Avled – gav hela sin förmögenhet till AIK

FOTBOLL

”Han var en hängiven supporter som följde AIK:s med- och motgångar in i det sista...”

Han följde AIK in i det sista.

26 oktober 2014 avled Alf Jonsson, 79 år gammal.

Då gick hela hans förmögenhet till AIK.

Under det senaste året har AIK fått in en dryg miljon kronor i pengar som avlidna supportrar valt att testamenterat till klubben.

Nyligen kom ytterligare ett tillskott till kassan.

Alf Jonsson från Vårgårda i Västergötland avled efter en tids sjukdom, 79 år gammal, och hade valt att skänka hela sin förmögenhet till AIK.

”Hade en flagga ovanför sängen”

Totalt rörde det sig om 323 000 kronor i likvida medel.

Pengarna skänktes till AIK:s huvudförening. Sedan bestämde klubben, i samråd med Alfs gode man Bo Nilsson, att 100 000 av dem skulle gå till AIK damfotboll.

– Alf vurmade väldigt mycket för barn- och damidrotten, framförallt AIK damfotboll. Vi i AIK tog ett beslut att tillmötesgå hans vilja, säger AIK:s kanslichef Jonas von Kjerrulf.

Via Alf Jonssons gode man berättar han om Alfs sista tid i livet.

– Det jag fått beskrivet för mig är att han var en hängiven AIK-supporter. Han följde AIK:s med- och motgångar in i det sista. Ovanför sängen hade han både en AIK-flagga och en AIK-tröja, säger von Kjerrulf.

”Betyder mycket”

I samband med AIK:s match mot IF Norrköping i söndags lämnade AIK:s ordförande Andres Muld över checken på 100 000 kronor till AIK damfotbolls Sarah Fredriksson och Mona Enander.

– Det är oerhört fint att Alf valt att stödja AIK på det här sättet. 100 000 kronor betyder väldigt mycket för damfotbollen, som har det mycket kärvare än herrfotbollen, säger ordförande Anders Muld.

Alf Jonsson testamenterade även hela sitt lösöre. AIK beslutade att 20 000 kronor skulle tillfalla ett drog- och rehabiliteringscenter i Vårgårda.

ARTIKELN HANDLAR OM