”Serie A-klubben jagar svenske mittfältaren”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Uppgifter: Har varit på plats i Sverige flera gånger

Marcus Rohdén går från klarhet till klarhet.

Efter sina två mål mot Malmö FF uppger nu fotbollskanalen.se att Atalanta visar stort intresse för mittfältaren.

Livet leker för Marcus Rohdén just nu. I gårdagens toppmöte med Malmö blev han poängräddare med sina två mål i 2-2-matchen på Borås Arena.

Rohdén, som även fyllde 24 år i år, inledde Elfsborgs målskytte med att ställa MFF-keepern Robin Olsen med ett hårt skott från 20 meter.

Med fem minuter kvar att spela stod han även för kvitteringen till 2-2 efter att ha placerat in bollen bakom Olsen.

I dag uppger Fotbollskanalen.se att mittfältaren attraherat seriöst intresse från utlandet i italienska Serie A-klubben Atalanta.

”Måste bevisa”

Enligt sajten har Atalanta varit i Sverige flera gånger för att studera Rohdén inför ett eventuellt köp.

24-åringen förlängde förra månaden sitt kontrakt med Elfsborg så att det i dag sträcker sig över 2018. Men enligt fotbollskanalen förhandlade han in en utköpsklausul i kontrakten som förenklar en eventuell flytt.

– För min egen del handlar det ju om att jag måste bevisa att jag är värd mitt nya kontrakt, så det som gäller är att fortsätta jobba hårt, utvecklas som fotbollsspelare och hjälpa laget till att nå framgångar, sa Rohdén när han skrev på kontraktet.

Atalanta parkerar just på nu plats 17 i Serie A och har i princip säkrat spel i högstaligan till nästa säsong. Ner till jagande Cagliari är det åtta poäng, med tre omgångar kvar att spela.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.