Tjernström om boken: ”Helt nöjd är man aldrig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Det är som en fotbollsmatch”

Daniel Tjernström, 41, fick övertala sig själv för att boken skulle bli verklighet.

– Det är som med en fotbollsmatch, helt nöjd är man aldrig efteråt, säger ”Tjerna” och berättar sedan om den enda match i karriären där han var just det – helt nöjd efteråt.

Läs ett helt kapitel ur Tjernströms bok här!

När AIK i dag möter Örebro finns Daniel Tjernström på plats för att signera boken ”Tjerna - En kaptens hjärta” skriven ihop med författaren och journalisten Josefine Lindén.

– Det är lite dubbla känslor, säger Daniel Tjernström. Jag lät mig övertalas. Jag fick övertala mig själv också. Jag gjorde det mest för min egen skull. Även om ingen köper boken så finns den där som ett dokument över min tid som fotbollsspelare. Det var ett tillfälle att reflektera men är ingen självbiografi i den bemärkelsen utan en bok om min fotbollskarriär.

I boken får han tipset av gamle tränaren Rikard Norling att utbilda sig till skrivande expertkrönikör inom fotboll.

”Inte en tv-kille”

– Jag tror inte att du är en tv-kille alltså. Mer att du kan nischa dig i att vara trevlig och professionell, inte som Anders Svensson som det första han gör är att försöka positionera sig liksom. Bygga över lång sikt. I och med att du är så skicklig med att hantera media. Och om inte annat kan du bli mediachef för en fotbollsklubb, som vi har här. Där tror jag att du skulle vara klockren i en klubb, säger Rikard Norling.

Daniel Tjernström:

– Det är hans tankar. Jag har inga direkta planer. Jag ska hitta något vettigt att göra nu när det här är klart. En del av mig vill fortsätta inom fotbollen, en annan del vill göra något helt annat.

”Blev som det blev”

Är du nöjd med boken?

– Helt nöjd är man ju aldrig men vi har gjort så gott vi kunnat. Det blev som det blev men det är som med en fotbollsmatch – man är aldrig riktigt nöjd efteråt. Det finns alltid något man kunde gjort annorlunda.

Fast en match i din karriär måste du väl ändå varit helt nöjd med efteråt, guldfinalen på Gamla Ullevi när du sköt 2–1- målet?

– Ja exakt. Det är höjdpunkten på min karriär. Det finns inget som är i när- heten. Det får också mycket utrymme i boken, säger Daniel Tjernström.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.