”Jag gillade hennes bilder – bad henne att flyga till mig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Svensksuccén om historien bakom smeknamnet

1 av 5

Oscar Hiljemark är het i Italien.

I en intervju publicerad i Corriere dello Sport i dag får de italienska läsarna lära känna Palermos senaste succéspelare.

– Privat vill jag leva ett bra liv med Elin och bygga ett hem med många tjattrande barn, säger svensken.

Oscar Hiljemark gör succé i Italien. Sedan han lämnade PSV Eindhoven i somras har han växt ut till en nyckelspelare i Palermo – tillsammans med svenske lagkamraten Robin Quaison.

Under den senaste landslagssamlingen stoppades Palermo-svenskarna från att ansluta till det svenska landslaget i samband med skadekrisen.

Stora nyheter i Italien, såväl som Sverige.

Klart är att italienarna fascineras av den svenske mittfältaren, som bär nummer 10 i Serie A-klubben.

I dag är han föremål för en lång intervju i Corriere dello Sport – där de italienska läsarna får komma svensken inpå skinnet. Han berättar bland annat hur han träffade flickvännen Elin.

– Snart kommer jag förverkliga drömmar. Ser man till fotbollen vill jag slåss om titlar, spela Champions League och VM. Privat vill jag leva ett bra liv med Elin, min flickvän, och bygga ett hem med många tjattrande barn, säger Hiljemark enligt Solocalcio.se.

”Hon svarade till slut”

I Italien har han fått smeknamnet ”Social man”, delvis med anledning av det faktum att han hittade kärleken på internet.

– Vår historia är som tagen ur en film. Jag var hemma en kall natt i Eindhoven och plötsligt dök hon upp när jag sökte efter en tjejkompis. Hennes foton gjorde mig helt kär. Vacker och elegant såklart, men Elin hade något speciellt. Det var en svår jakt. Jag gillade hennes bilder flera gånger, men inget hände. Någon vecka senare skrev jag ett meddelande på Facebook, och sedan ett till… och ett till. Slutligen så svarade hon, säger mittfältaren till Corriere dello Sport.

”Tror på äktenskapet”

– Hon är från samma område som mig, bara en timmes bilkörning. Jag är från Gislaved, hon från Jönköping. Resultatet av tjatet blev att vi bytte nummer och till slut bad jag henne flyga till mig. Det gjorde hon. Hon visste inte att jag var en fotbollsspelare. Vi åkte bort en helg och där, mitt på en äng, skrek jag: ”Jag älskar dig!”. Vi kramades. Det var romantiskt på ett gammalt vis. Jag tror på äktenskapet och jag hoppas Elin kommer säga ja när jag ber henne att gifta sig med mig.

Palermo tar emot ligatrean Inter hemma på Stadio Renzo Barbera i morgon kväll klockan 20.45.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.