Örebro SK värvar amerikansk talang

FOTBOLL

Brendan Hines-Ike klar för fyra år i ÖSK

Den amerikanske mittbacken Brendan Hines-Ike provtränade för Örebro SK i somras.

Nu har han skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det känns otroligt kul att få representera en anrik klubb som Örebro SK, säger spelaren i ett pressmeddelande.

Brendan Hines-Ike, 21, ansluter till den svenska klubben från amerikanska collegeklubben USF (University South Florida), där han var en av lagets två kaptener. Han spelade samtliga matcher för laget under 2015 och hittade dessutom nätet två gånger från sin mittbacksposition.

Amerikanen värvas in som ersättare till Christoffer Wiktorsson och Eidur Sigurbjörnsson och är Örebros första nyförvärv till säsongen 2016.

– Brendan är en passnings- och brytningssäker mittback som vi såg stor potential i under provspelet i somras. Det ska bli jättespännande att följa honom under de kommande åren och det känns mycket bra att han valt oss, säger Örebro-tränaren Alexander Axén i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Provspelade för ÖSK i somras

Mittbacken provspelade redan för Örebro i somras, men var även i andra nordiska klubbar och testade på spel. Han uttrycker däremot en stor glädje över att valet föll på just Örebro.

– Det har alltid varit min dröm att spela i Europa och det känns otroligt kul att få representera en anrik klubb som Örebro SK. Jag fick ett mycket gott intryck av klubben under mitt provspel så det var ett enkelt beslut att fatta. Det fanns andra alternativ i USA, men jag kände att det här var rätt steg för mig. Jag ser verkligen fram emot att möta supportrarna på Behrn Arena, säger Brendan Hines-Ike till klubbens hemsida.

Den amerikanske mittbacken ansluter i januari.