Häckens första nolla

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Gerhardsson: ”Jag är nöjd rent försvarsmässigt”

Peter Gerhardsson.
Foto: TT
Peter Gerhardsson.

Häcken vägrar att förlora och Örebro vägrar att vinna.

Kvalitén på matchen var ojämn och slutade till slut 0–0.

Bortalaget höll säsongens första nolla.

Inför matchen hade Häcken inte förlorat på fem matcher. Senaste förlusten var 8 maj mot AIK. Örebro hade inte vunnit på tre matcher, då en riktig urladdning mot Gefle borta. Kvällens match speglade ungefär det läget.

En rad ramträffar

Första halvlek var chansfattig men bjöd på en del ramträffar. I 16:e minuten kunde Häckens Samuel Gustafsson sätta utsidan av stolpen. En kvart senare vände Martin Broberg bort sin försvarare och kunde avsluta mot en fri. En jätteparad räddade den här gången. OS-uttagna Astrit Ajdarevic hann även han med ett skott i virket. En frispark i ribban. Trots en rad halvlägen blev det inga mål.

Bättre andra

Efter en första halvlek med blandad kvalité i form av ett par vassa avslut, men stundtals slarvigt spel och dåligt tempo. Kom ett taggat Häcken ut till andra halvlek och satte direkt en hög press. Ett fortsatt frustrerat Örebro kanske mer vann en poäng, än förlorade en. Det finns mer att hämta. Häcken höll säsongens första nolla och Häckens tränare Peter Gerhardsson var nöjd med försvarsinsatsen.

– Det är en poäng. Jag är nöjd rent försvarsmässigt, säger Peter Gerhardsson till C More.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.