Hamrin drabbad av stroke: ’Kan inte gå’

FOTBOLL

Legendaren på sjukhus – fick stroke förra onsdagen

Kurt Hamrin vårdas på sjukhus.

I förra veckan drabbades fotbollslegendaren av en stroke.

– Han kan inte gå, men han har börjat röra armarna, säger hustrun Marianne till Expressen.

Kurt Hamrin, 81, är en av svensk fotbolls största spelare genom tiderna.

Han var med när Sverige tog VM-silver på hemmaplan 1958 och är den näst bäste svenske målskytten i Serie A efter Gunnar Nordahl med sina 190 mål.

Men nu vårdas ”Kurre” Hamrin på sjukhus.

Drabbad av stroke

81-åringen, med ett förflutet i bland annat Milan, Fiorentina och AIK, drabbades av en stroke förra onsdagen och har därefter fått stanna kvar på sjukhuset i hemorten Florens.

– Det har varit en tråkig period. Jag hoppas snart få hem honom, men det lär väl dröja ungefär fjorton dagar, säger hustrun Marianne Hamrin till Expressen.

Kurre säger att han mår bättre, men får ännu inte klara sig på egen hand bedömer läkarna.

– I går mådde han bättre. Jag vågar inte säga mycket bättre. Han har blivit flyttad till ett sjukhus där de har börjat med rehabilitering på honom. Det är en bra utveckling, det betyder att det går framåt. Han kan inte gå, men nu har han börjat röra armarna.

”Har kommit på vem han är”

Paret Hamrin stöttas nu av familjen – fem barn och åtta barnbarn – samt av Fiorentinasupportrar i staden.

– De pysslar förfärligt med honom på sjukhuset, för de har kommit på vem han är. Han kallas ju för "L'uccelino", den lilla fågeln. Det är ju roligt för honom att bli ompysslad. Alla tänker på honom. Supportrarna i Fiorentina har satt upp ett stort lakan på stadion och skrivit "Forza Kurt", säger Marianne.

ARTIKELN HANDLAR OM