”Hade gladeligen spelat med honom”

avKristopher Karlsson

Publicerad:

United-stjärnan vill ha Zlatan till Manchester United

1 av 2
Mata i intervju med Sky Sports.

Juan Mata vill ha Zlatan Ibrahimovic till Manchester United.

I en intervju med Sky Sports välkomnar han svensken till den engelska storklubben.

– Han är en väldigt bra spelare och jag gillar att spela med väldigt bra spelare.

Zlatan Ibrahimovic sitter på ett utgående kontrakt hos Paris Saint-Germain och kan till sommaren flytta till ny klubb som bosman-spelare. Det faktum att Zlatan kan värvas utan övergångssumma, i kombination med att han öser in mål denna säsong, har gjort honom hett eftertraktad inför sommarens transferfönster.

En av klubbarna han kopplats ihop med är Manchester United, där Zlatans tidigare tränare från Inter-tiden, José Mourinho tippas ta över från Louis van Gaal.

”Inte jag som bestämmer”

Svensken har varit återkommande på de engelska förstasidorna under våren och i en intervju med tv-kanalen Sky Sports i dag välkomnas Zlatan till United – av United-stjärnan Juan Mata:

– Jag vet inte vad han kommer att göra, huruvida han kommer att stanna där eller inte. Han är givetvis en väldigt bra spelare och jag gillar att spela med väldigt bra spelare. Men det är inte jag som bestämmer, det är han som bestämmer det och det är klubben (United reds anm.) som bestämmer det. Men alla spelare hade gladeligen spelat med honom, säger Mata till Sky Sports.

”Bästa i Sveriges historia”

Den spanske landslagsmannen fortsätter sin hyllning med att peka på svenskens många titlar – något som saknats i United de senaste åren.

– Han är förmodligen den bästa i Sveriges historia för vad han representerar. Han har spelat i så många olika länder och ligor och vunnit titlar överallt. Det skvallrar om hans kvalitet som spelare och betydelse för PSG och i landslaget där han är kapten.

Publicerad: