Mourinho: Zlatan vill inte vinna Ballon d'Or

avMichael Wagner

FOTBOLL

...”han vill vinna Premier League Hyllas av tränaren

BOURNEMOUTH. José Mourinho känner Zlatan Ibrahimovic väldigt väl.

Så väl att Manchester United-tränaren är säker på anfallarens ambitioner.

– Zlatan vill inte vinna Ballon d'Or, han vill vinna Premier League, säger Mourinho till Viasat.

Foto: All over press

Med tre mål i fyra matcher på kort tid för Manchester United har Zlatan Ibrahimovic redan visat vad han kommer att betyda på planen för laget som är på revanschjakt efter flera svaga säsonger.

Men minst lika viktigt anser José Mourinho att svensken är vid sidan om.

– Ni skulle se hur det ser ut kring Zlatans bord vid frukost, vid lunch. Då är det fullt där med de unga killarna, Rashford, Luke Shaw. Zlatan vet vad han kan vara för dem, säger Manchester United-managern vid presskonferensen efter 3-1-segern när han ombes beskriva hur Zlatan är kring laget.

Jämför med Cantona

Till Viasat utvecklar Mourinho:

– Det han bidrar med är fenomenalt, inte bara under matcher, under träning och förberedelser – sättet han leder en ung trupp. För att vara kapten behöver man inte ha bindeln. Han är ett komplement och den här killen är fantastisk.

Portugisen jämför Ibrahimovic med en annan tidigare, stor Manchester United-profil:

– Eric Cantona var här under höjdpunkten av sin karriär. Ibrahimovic är också mer än en spelare. Under de kommande två åren tror jag han kan vara fenomenal för vårt lag och Premier League.

Hyllas även av Rooney

Mourinho menar till och med att Ibrahimovic är så inriktad mot en ligatitel han inte vunnit att det går före det största individuella fotbollspriset:

– Han har aldrig fått Ballon d'Or och jag vet inte hur det är möjligt. Jag har ingen förklaring till det. Men för tillfället vill han inte ha den, han vill vinna Premier League, säger han till Viasat.

Att Mourinho långtifrån är ensam i sin beundran av Zlatan är tydligt.

Wayne Rooney:

– Zlatan är en toppklasspelare. Det är fantastiskt att spela med honom. Han är en bollmottagare, men han är också otroligt skicklig med fötterna. Jag behöver lära mig att hitta ytorna som skapas kring honom.

– Zlatan hade otur med frisparken. Sedan ett bra skott och ett fint första mål av honom. Han har spelat i flera olika ligor i Europa, men han har gjort mål överallt. Jag känner ingen tvekan, han kommer fortsätta att göra mål för oss också, säger Rooney.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM