Källström: Vi har kramats

FOTBOLL

Mittfältaren om hårda duellerna med Wernbloom

Det har varit en tuff samling för Kim Källström.

Två smällar på två dagar – båda från Pontus Wernbloom.

– Det händer varje dag, haha, säger Källström.

Det högsta skriket under landslagets träning igår var när Kim Källström, 33, föll omkull på mittplan. Mittfältaren hade precis fått en smäll av landslagskollegan Pontus Wernbloom, 29.

Källström låg kvar en stund, fick hjälp av planen och haltade lite smått. Vid sidlinjen sparkade han i frustration. På dagens presskonferens fick han frågor om situationen.

– Vi har kramats. Det är lugnt. Han är hård, säger Källström och ler.

”Tog på nästippen”

I dag fick han en ny smäll av Wernbloom.

– Det händer varje dag, haha. Den i dag tog på nästippen. Den igår tog rätt uppe på foten och jag hade en gammal skada som låg och grodde lite där också. Det gjorde bra ont och är lite ömt i dag. Men det är en del av spelet. Det är tajt därinne.

Den 33-årige mittfältaren, som till vardags spelar för Grasshoppers i Schweiz, känner sig i bra form inför Tjeckien i morgon.

– Form går upp och ner hela tiden. Det känns inte så meningsfullt att sätta det i ett historiskt perspektiv. Det som är viktigt är det som händer på nästa träning, nästa match. Jag har hittat en väldigt bra roll i Grasshoppers där jag får mycket förtroende. Självförtroendet kommer och fysiken är god. Jag känner att jag spelar varje match i klubblaget och det har fungerat bra här de senaste matcherna och jag känner stort förtroende från Erik (Hamrén) och gruppen. När det går bra vill man bara att det ska fortsätta och man ska vara i god form. När man kommer upp i åldern blir fysiken ofta nyckeln.

”Positivt att hitta ett flow”

Han tycker det är viktigt att Sverige gör bra ifrån sig mot Tjeckien i morgon. Det gäller att leverera bra resultat på Friends Arena.

– Det är alltid positivt att hitta ett flow, en känsla hur vi vill uppträda, och få med oss resultat i helt avgörande matcher. Det är så klart något vi jobbar vidare på och pratade om mycket inför Turkiet och som vi pratar om nu. Vi känner att vi har hittat vår modell här.