”Staden kan inte hantera er alla”

FOTBOLL

Klopps vädjan: Kom inte till finalen

Jürgen Klopp bjöd in alla Liverpool-fans till Europa League-finalen.

Nu tvingas 48-åringen backa.

– Det kommer bli kaos, säger Klopp enligt Sky Sports.

Jürgen Klopp var närmast euforisk efter att Liverpool slagit ut Villarreal och tagit sig till final i Europa League.

– Vi är i final, vad ska jag säga? Det är otroligt. Fantastiskt. Vi ska åka till Basel. Vi tar 50, 60, 70 000 Liverpool-supportrar med oss, inte till arenan men till staden. Kanske till och med 100 000, sa Klopp.

”Inte smart av mig”

Ord managern sedan dess kommit att ångra.

– Jag fick höra att det här är min 49:e presskonferens som Liverpool-manager vilket innebär att jag haft 5637 presskonferensen totalt. Det mesta jag har sagt på dem är lätt att glömma men när jag förra gången talade om Basel så talade jag som en supporter när jag bjöd in alla Liverpool-fans till Basel. Det var inte särskilt smart gjort av mig. Basel är en fin stad men den är inte redo för oss och det var mitt misstag. Jag måste ta tillbaka inbjudan till Basel, säger Klopp enligt Sky Sports.

”Är väldigt viktigt”

Risken att 100 000 supportrar skulle följa tyskens uppmaning blev så verklig att Klopp nu tvingas uppmana fansen som saknar biljett att stanna hemma.

– Snälla, åk bara om ni har biljett för det kommer bli kaos annars och vi vill koncentrera oss på fotbollen. Det är fantastiskt att vara på arenan men om ni inte kan det stanna hemma eller kolla på matchen tillsammans med era vänner i Liverpool så har vi en stor fest efteråt, säger Klopp och trycker på allvaret i det hela:
– Det är väldigt, väldigt, väldigt viktigt att ni lyssnar. För det mesta kan ni strunta i det jag säger men det här är viktigt. Vi kan bara skicka laget plus 10 000 fans och resten av er kan njuta av matchen med era bästa vänner och er familj runt om i världen.

ARTIKELN HANDLAR OM