”Hamnade nästan i slagsmål med honom”

FOTBOLL

Avslöjar stökiga relationen till United-bossen

1 av 2

Louis van Gaal är en vattendelare bland tidigare spelare.

Nu kommer Luca Toni ut som en kritiker.

– Vi hamnade nästan i slagsmål, säger Toni.

Luca Toni lade bokslut på sin 22 år långa professionella fotbollskarriär när han spelade sin sista match för Hellas Verona under söndagen.

Anfallaren fick avsluta med flaggan i topp i Veronas 2-1-seger mot Juventus genom att själv sätta 1-0-målet från straffpunkten.

38-åringen har annars, likt Hellas Verona, haft en tuff säsong.

Klubben var redan klar för nedflyttning och för Toni själv blev det ”bara” sex ligamål på 20 starter denna säsong – långt ifrån fjolårssäsongens 22 ligamål på 36 starter.

”Haft mycket värre relationer”

Efter avslutningsmatchen medger Toni att hans relation med Hellas-tränaren Luigi Delneri varit komplicerad:

– Vi kom inte överens, det är en sak som är säker. Men det är inte fint att prata om det nu. Dessutom har vi redan talat ut, säger Toni enligt Goal.

38-åringen menar dessutom att han haft betydligt svårare för andra tränare.

– Jag har haft mycket värre relationer tidigare i min karriär, som med Van Gaal när jag spelade för Bayern München. Vi hamnade nästan i slagsmål, säger han.

”Åldrats fem år”

Toni är långt ifrån den första som talat om sina svårigheter med Van Gaal. Zlatan Ibrahimovic har vid upprepade tillfällen riktat kritik mot holländaren.

Själv hoppas Toni jobba med en ledarroll inom fotbollen efter att ha lagt skorna på hyllan – men inte som tränare.

– Jag har sett tidigare lagkamrater som åldrats fem år på 12 månader sedan de blivit tränare. Jag hade föredragit att arbeta i direktörsroll. Jag ska prata med Verona och presidenten eftersom jag fortfarande känner att jag är skyldig staden något, säger Toni.

ARTIKELN HANDLAR OM