Ströks – två dagar före uttagningen

FOTBOLL

Hamrén: Hade velat ha honom med

1 av 2

Erik Hamrén hade en EM-trupp klar i söndags men ändrade sig efter nya besked under måndagen.

Ett av dem kom från Kalmar FF:s Rasmus Elm.

– Jag hade velat haft honom med, säger Hamrén.

Foto: EM-truppen - klicka på bilden för större version.

Rasmus Elm kämpar fortfarande för att bli helt frisk efter sina omfattande skadeproblem. Trots det var 28-åringen högaktuell för den svenska EM-truppen, bekräftar förbundskapten Erik Hamrén.

– Jag hade truppen rätt klar i söndags men på måndagen hände det en del saker som innebar ytterligare funderingar, sa Hamrén i SVT och utvecklade senare på presskonferensen:

”Tufft besked för Rasmus”

– Elm var ett av de tråkiga beskeden i måndags. Det är en spelare jag trott på hela min förbundskaptenstid och han har haft otur en längre tid. Jag hade en förhoppning om det men tyvärr fick han halsfluss igen för ett tag sedan. Hans immunförsvar kanske inte är vad det ska vara på grund av tidigare sjukdom.

Hamrén säger att Elm var på väg tillbaka från en halsfluss-sjukdom och på väg att spela in sig i EM-truppen när oturen slog till igen.

– Han drabbades igen och det var det besked jag fick i måndags att han fått halsfluss igen och det innebar två veckors vila till. Han känner själv att han inte har fysiken som krävs för att spela slutspelet. Det var ett tufft besked, även för Rasmus själv som var väldigt besviken. Han har haft som dröm och mål att vara med i sommar.

Bengtsson och Toivonen borta

– Jag hade velat ha honom med även i mars-samlingen och jag hade kunnat tänka mig att ha honom i truppen här också även om han inte haft fysiken för att spela 90 minuter. Men med tanke på de två halsflussinfektionerna kommer han inte kunna vara i den form som krävs för ett EM.

Bland de sista namnen som ströks fanns också Pierre Bengtsson och Ola Toivonen. Spelare som fick beskedet på telefon från Erik Hamrén under onsdagen.

– Pierre har varit med i åtta av tolv kvalmatcher och har bidragit starkt så det var ett av de trista beskeden att lämna. Ola är det samma sak med, han har bidragit mycket. Han har varit med varje samling och på det sättet varit med och bidraget till att vi gått till slutspelet. Det var inga skojiga samtal.

ARTIKELN HANDLAR OM