Elmander utvisad efter armbågstackling

avFredrik Jönsson

Jacob Egeris bröt matchen blodig

1 av 2 | Foto: TT

Johan Elmander hade inget lyckat inhopp mot Viborg.

Anfallaren blev utvisad efter två gula kort i förlustmatchen.

– Det är inte första gången som jag får ett omdiskuterat rött kort av en dansk domare, säger Elmander till TV3 Sport.

På måndagskvällen hade Bröndby i princip chansen att säkra en plats till spel i Europa kommande säsong. Men hemmalaget stod för en svag insats mot Viborg. Efter fyra vinster mot Viborg föll Bröndby hemma med uddamålet.

Johan Elmander fick hoppa in i den 68:e minuten och den före detta landslagsanfallaren hade inget lyckat ihopp.

Två gula kort på fyra minuter

I den 85:e minuten fick han sitt första gula kort. Fyra minuter senare fick han sitt andra gula kort efter en armbåge i ansiktet på Jacob Egeris, som tvingades bryta matchen. Elmander var inte nöjd med utvisningen.

– Domaren anser att jag använder mina armar som ett vapen. Men om man tittar på hur jag hoppar upp så tycker jag inte att man kan bevisa något. Jag är inte överens med honom, säger Elmander till TV3 Sport enligt bt.dk.

– Jag kan inte uttala mig huruvida det var hårt dömt av domaren eller inte. Det är domaren som dömer. Och det är inte första gången som jag får ett omdiskuterat rött kort av en dansk domare.

”Det finns några som är bättre än andra”

Det är andra gången Elmander blir utvisad i danska ligan. Han fick rött kort mot Midtjylland i mars 2015.

– Ibland måste du läsa spelet bättre för att förstå situationen. Jag tycker inte alla danska domare är dåliga, men det finns några som är bättre än andra, säger anfallaren.

Trots dagens utvisning kan Elmander eventuellt få speltid i säsongens sista match hemma mot Sönderjyske. Först väntar tabelljumbon Hobro på bortaplan för Bröndby.

Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM