Uppgifter: FK Dnipro läggs ner

FOTBOLL

Ekonomiska problem ska ligga bakom beslutet

Förra säsongen spelade FK Dnipro Europa League-final mot Sevilla.

Nu kommer rapporter om att klubben ska avvecklas på grund av stora skulder.

Dnipros president Igor Kolomoisky förnekar uppgifterna.

Dnipro Dnipropetrovsk slog sig in på den internationella klubblagsscenen för tre år sedan efter åtta år utan spel i Europa. Förra säsongen tog sig laget hela vägen till Europa League-finalen, där det blev förlust mot Sevilla med 2-3.

Men nu ser Dnipro ut att gå ett mörkt öde till mötes.

Enligt klubbens inofficiella hemsida ska klubbens president Igor Kolomoisky lägga ner klubben.

"Laget finns inte längre"

Enligt uppgifter till hemsidan, som drivs av klubbens supportrar, ska Kolomoisky vägrat betala de skulder Dnipro har haft i övergångskostnader och löner till sin personal.

Skulderna ledde till att klubben stängts av från spel i Europa över nästa säsong.

– Vårt fotbollslag i Dnipro är färdiga. Ingen vill betala någonting. Laget finns inte längre, skriver klubbens inofficiella hemsida i ett uttalande.

Klubbpresidenten förnekar

Kolomoisky, som enligt Forbes har en förmögenhet på över 1,4 miljarder dollar, förnekar uppgifterna om att klubben ska upplösas.

Till den ukrainska nyhetsbyrån Interfax säger Kolomoisky att han är medveten om att Dnipro, som förra säsongen slutade på tredje plats i den ukrainska ligan, har ekonomiska problem och att man i fortsättningen inte kommer ha samma ekonomiska förutsättningar. Vidare säger han att klubben aktivt jobbar med att sänka kostnaderna.

– Jag blev överraskad när pressen skrev att klubben skulle upplösas på grund av att jag hade tagit ett beslut i frågan. Ingen ringde och frågade mig om det var sant eller inte. Laget finns kvar och har börjat uppladdningen inför säsongsstarten, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM