Effekten höll i sig – sänkte sitt gamla lag

FOTBOLL

MFF-anfallaren: "Speciell match - konstigt gå till fel omklädningsrum"

HISINGEN. Han lämnade BK Häcken i somras.

När han kom tillbaka var det för att sänka sitt gamla lag och ge Malmö FF guldläge.

Alexander Jeremejeff gjorde allt rätt och var glad för att han inte gick fel.

– Det var konstigt att gå mot andra hållet här i omklädningsrummet, säger MFF-anfallaren.

Sportbladet skrev i går om Jeremejeff-effekten: Häcken tar färre poäng utan Alexander Jeremejeff i laget och MFF fler poäng med anfallaren med.

Och trenden höll i sig under lördagen.

BK Häcken förlorade, Malmö FF vann när Alexander Jeremejeff återvände till Hisingen.

Han nickade fram till 2-2-läget och gjorde själv det viktiga 3-2-målet. Han vinklade helt enkelt upp foten och styrde in Anton Tinnerholms inlägg i den 61:e minuten.

Efter målet stod anfallaren bara utan att visa en min.

– Jag hade två och ett halv fina år här så det är en fin förening som jag tycker man ska visa respekt mot. Jag gjorde så gott jag kunde, säger han.

Han hade allt varit lite nervös inför återkomsten och han hade förberett sig, så han skulle hitta rätt inne i spelargången.

– Jag hade tänkt på det innan, att jag inte skulle gå fel....  Det var speciellt. Konstigt att gå mot andra hållet här i omklädningsrummet. Men även om det var en speciell match var det skönt med tre poäng, säger han.

Bra duo med Berget

Med skador på nyckelspelare i Malmö FF bildade den långe, starke men samtidigt rörlige anfallaren duo med Jo Inge Berget.

I en kontringsbetonad match fick de båda fast bollen ordentligt vilket ställde till det för Häcken-försvaret.

Alexander Jeremejeff var nöjd med samarbetet:

– Han springer och kämpar mycket, jag tycker att det är en bra fotbollsspelare. Det är vad det handlar om att få fast bollen även om det fanns mycket ytor att spela på längs marken också. Men man får anpassa sig efter situationen.

Greppade ni guldläget här?

– Så är det, men vi är i ett guldrace och då gäller det att vinna de matcherna som vi ska spela. Vad andra gör och vad de andra gör kan vi inte påverka.

Utvisningen blev avgörande

Mot BK Häcken blev Alexander Jeremejeffs mål viktigt, det kom i ett avgörande läge efter utvisningen av Häckens Rasmus Schüller som fick sitt andra gula kort.

 – Det är klart att det röda kortet påverkade, säger Jeremejeff.

Rasmus Schüller kunde bara hålla med.

– Jag är besviken. Det är en situation och det är fullt möjligt att jag ska ha gult, men det känns lite hårt. Det första är ett taktiskt gult kort, men det andra är jag tveksam till. Jag kunde haft lite mer kyla, det var mycket känslor, säger Rasmus Schüller och påpekar;

– Det påverkade oerhört mycket. Det är spekulationer, men jag tror att med elva gubbar på planen hade vi haft stor chans.