”Ronaldo höll ett otroligt tal i paus”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Avslöjar scenerna inifrån omklädningsrummet

1 av 2

Cristiano Ronaldo coachade sitt Portugal i förlängningen.

Nu avslöjar högerbacken Cedric Soares även hur superstjärnan tog över halvtidssnacket.

– Det var helt otroligt. Cristiano sa några fantastiska ord.

Portugal tog i går hem nationens första EM-guld någonsin efter 1–0-segern mot värdnationen Frankrike.

Detta trots att lagets store stjärna, Cristiano Ronaldo, tvingades kliva av redan efter 25 minuters spel med en knäskada.

I förlängningen agerade 31-åringen snarare en assisterande förbundskapten vid sidlinjen och peppade bland att matchhjälten Eder inför förlängningen.

Höll tal i paus

Nu avslöjar högerbacken Cedric Soares även hur Real Madrid-stjärnan tog över snacket i paus med att hålla ett långt tal.

– Han var fantastisk. Hans attityd var helt otrolig. Han hjälper alltid sina lagkamrater mycket, han har alltid motiverande ord och hela laget reagerade så klart på dem så det var väldigt bra, säger Cedric enligt ESPN.

Högerbacken beskriver stämningen i laget som chockartad efter Ronaldos skada – och fram till det att stjärnan höll sitt tal i omklädningsrummet.

– I halvtid sa Cristiano några fantastiska ord till oss. Han gav oss massor av självförtroende och sa: ”Lyssna grabbar, jag är säker på att vi kommer vinna, så håll ihop och kämpa för det”.

”Då är man starkare”

Och i och med Eders segermål kan Real Madrid-stjärnan se tillbaka på en säsong med både Champions League-titel och EM-guld.

– Det var helt otroligt. Jag tycker att hela laget visade en fantastisk attityd. Och vi visade att om man kämpar som ett lag så är du så mycket starkare, säger Cedric Soares.

Publicerad: