Gripen av polis för brutal misshandel

avPatrik Brenning

Spelade med Zlatan i PSG – nu skakas fransk fotboll av tragedin

Foto: AP

Fransk fotboll skakas av ett synnerligen grovt brott.

22-årige talangen Antoine Conté, tidigare i PSG men sedan 2014 i Ligue 2-klubben Reims, sitter i polisförvar misstänkt för en brutal misshandel.

Offret – en 19-årig man som försökte rädda Contés flickvän från fotbollsspelarens vrede – svävar mellan liv och död.

Antoine Conté sågs tidigare som en stor fransk fotbollstalang. Mittbacken debuterade för storklubben Paris Saint-Germain mot Toulouse den 29 januari 2013, när svenske Zlatan Ibrahimovic fortfarande spelade för klubben, och har landslagsmeriter från U17- upp till U21-landslaget.

Nu kan Contés karriär vara över då 22-åringen sedan torsdagen sitter i polisförvar misstänkt för ett grovt brott.

”Han har ingen ursäkt”

Enligt franska Europe 1 började Conté gräla med sin flickvän som fick ta emot flera slag från fotbollsspelaren. Flickvännen flydde då ut på gatan där en 19-årig man kom till undsättning. Antoine Conté ska då ha hämtat ett baseballträ i bostaden som han senare misshandlade den 19-årige mannen så grovt med att offret i skrivande stund svävar mellan liv och död på sjukhuset.

– Han har ingen ursäkt, säger en person i Antoine Contés närhet till den franska tv-kanalen.

”Klubbens tankar hos offren”

Contés nuvarande klubb Reims, som han sedan övergången från PSG 2014 spelat över 60 matcher för i Ligue 1 och Ligue 2, har kallat till presskonferens klockan 14:00 på fredagen.

”Stade de Reims noterar med bestörtning de förkastliga våldshandlingar som Antoine Conté påstås ligga bakom. Tankarna hos alla inom klubben är med spelarens partner och den unge man som är allvarligt skadad och klubben vill med största bestämdhet fördöma dessa handlingar som går långt under våra värderingar. Stade de Reims kräver att spelaren tar ansvar för sina handlingar, som skett utanför klubbens regi, och tar sitt straff som kommer av fakta i den pågående utredningen”, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM