”Det enda som jag känner ånger över”

FOTBOLL

”Henke” om att lämna United för Helsingborg

13 matcher i Manchester United – sedan återvände Henrik Larsson till Helsingborg.

Än i dag känner han ånger.

– Jag borde ha stannat, säger ”Henke” i januarinumret av FourFourTwo.

Henrik Larsson lämnade nyligen Helsingborgs IF efter en fiaskosäsong som slutade med att laget åkte ur allsvenskan.

Hans tränarsejour blev misslyckad.

Men som klubbikon kommer hans arv leva vidare.

– Man får ge det några år. Ju längre tiden går så tror jag ändå att de flesta kommer att komma ihåg honom för hans insatser som spelare, sa Olof Mattisson från supporterklubben ”Kärnan” nyligen till Sportbladet.

Lånades ut

”Henke” inledde sin egen spelarkarriär med att år 1992 skjuta HIF tillbaka till allsvenskan. År 2006 återvände han – som nybliven Champions League-hjälte med FC Barcelona – trots anbud från betydligt större klubbar.

År 2007 gick han med på en utlåning till Manchester United men spelade bara totalt 13 matcher innan han återvände hem till HIF.

Hans sista framträdande i United blev en FA-Cupmatch mot Middlesborough och efter att ha lämnat United gick Sir Alex Fergusons gäng hela vägen och blev Premier League-mästare.

”Borde ha stannat”

Nu berättar ”Henke” att han känner ånger.

– Det är det enda i min karriär som jag känner ångest över. Jag borde ha stannat i United och vunnit en Premier League-titel, och stannat ytterligare en säsong efter det. Men jag hade fortfarande kontrakt med Helsingborg och jag tycker att man ska fullfölja sina avtal, säger 45-åringen i januarinumret av tidningen FourFourTwo,

Än i dag minns han tillbaka till sejouren i England med värme.

– Allt var så professionellt i Manchester United. När jag skulle gå på min brorsons konfirmation så fixade klubben ett flyg som tog mig (hem till Sverige) direkt efter en match. United tog verkligen hand om alla sina spelare, säger Larsson i intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM