"Nej, nej, jag vill stanna i Leicester”

FOTBOLL

Avslöjar orden som får fansen att jubla

Foto: Foto: PA
Riyad Mahrez utsedd till bäste spelaren – av spelarna själva.

Riyad Mahrez har varit bäst i Premier League denna säsong och kopplas nu ihop med idel europeiska storklubbar.

Därför jublar Leicester-fansen i dag när klubbens vice ordförande avslöjar att Mahrez vill stanna i klubben.

Leicester City chockade fotbollsvärlden när de säkrade den engelska ligatiteln med två omgångar kvar att spela. En av nyckelspelarna i bragden var Riyad Mahrez, som i slutet av april röstades fram till årets spelare av spelarfacket PFA.

Den algeriske landslagsmannen har stått för 17 ligamål och 12 assist under säsongen och samtidigt blivit ett av fotbollsvärldens mest omtalade namn.

25-åringen har redan hunnit kopplas ihop med bland andra Arsenal, Barcelona och Paris Saint-Germain.

”Det är vad han vill”

Men i dag bjuder Leicesters vice-ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha fansen på goda nyheter.

Srivaddhanaprabha avslöjar att Mahrez berättat för klubbledningen att han vill stanna i Leicester över nästa säsong.

– Jag vill att spelarna ska njuta av stunden och inte oroa sig över sina kontrakt. De är fina pojkar och de förstår, till och med Mahrez. Jag pratade med honom och frågade om han oroade sig. Han sade ”nej, nej, jag vill stanna”. Det är vad han vill. Han vill stanna, säger Srivaddhanaprabha till Daily Telegraph.

”Har inga problem med pengar”

Leicester kommer att spela i Champions League nästa säsong och med ytterligare en front att slåss på skulle det extra känsligt med stora spelarförluster i sommar.

– Det beror på spelarna och klubbarna som vill ha dem, men vi har ingen policy att säga spelarna och vi har inga problem med pengar. Vi kommer att försöka med allt för att bygga laget och försäkra oss att vi har samma grupp spelare, samtidigt som vi adderar lite kvalitet, säger Srivaddhanaprabha.