Cibickis säsong i fara efter fraktur i tån

Foto: Pawel Cibicki.
FOTBOLL

I går var Pawel Cibicki med och såg till att Sverige tog sig till U21-EM.

Men det blev med en bitter eftersmak, anfallaren ser ut att missa resten av säsongen.

– Jag har precis tittat på (röntgen)bilderna och det är en fraktur på en lilltå, säger J-Södras läkare Lars-Göran Hassel till JP.

På senare tid har Pawel Cibicki växt in till en ordinarie spelare i det svenska U21-landslag som igår kvalificerade sig till EM i Polen nästa år.

Efteråt var det en upp-pumpad anfallare som pratade om återkomsten till Polen vars landslag han ratat tidigare och därför blivit hånad.

– Haha, nu är jag inte en liten flicka längre, som de sa innan. Nu är jag väl en stor flicka då. Jag hoppas att vi får Polen i EM-gruppen och så kan vi köra över dem där, sa han.

Men matchen igår fick ett trist efterspel när Cibicki tvingades halta ut strax efter 4-1-målet. Och nu visar det sig att stämplingen tagit så illa att säsongen med största sannolikhet är över för J-Södra-spelaren.

”Smärtan avgör”

– Det är en fraktur på en lilltå, säger klubbens läkare Lars-Göran Hassel till JP och fortsätter:

– Normalt sett opererar man inte en sådan här skada. Det optimala är att den får läka i lugn och ro och då gör den det på en månad men vi har inte riktigt den tiden, säger han.

J-Södra hoppas därför kunna lokalbedöva och tejpa för att Cibicki ska kunna spela några av de fem återstående matcherna i kampen för att undvika negativt kval.

– Det är ingen nyhet att man kan spela med en fraktur men det är smärtan som avgör, säger Hassel.

Matcherna är de sista i Jönköpings-tröjan för Cibicki som är utlånad från Malmö FF dit han ska återvända till nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM